December 9, 2022 · Redakcija

Rivian, glavni rival Tesle, otvara tehnološki centar u Beogradu

Srbija je jedina zemlja, pored Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, u kojoj je Rivian otvorio tehnološki centar

Rivian, američki proizvođač električnih automobila, otvorio je 8. decembra 2022. u Beogradu tehnološki centar u kome će biti zaposleno 200 inženjera.

Tom prilikom se viši potpredsednik za razvoj softvera pomenute kompanije Vasim Bensaid zahvalio na podršci koju su dobili nakon dolaska u Srbiju, te dodao da su Rivianu potrebni najbolji inženjeri i da su zato i odabrali Beograd za otvaranje centra.

„[Softver] određuje kako se vozila kreću i kakva je interakcija sa svetom. Da bismo sve to postigli Rivianu su potrebni najbolji inženjeri na svetu i veoma smo namenski birali Beograd. Vi imate aktivnu tehnološku scenu i srećan sam što možemo poželeti dobrodošlicu novim kolegama”, izjavio je Bensaid.

Ambasador SAD-a Kristofer Hil, koji je takođe prisustvovao otvaranju, izjavio je da je oduševljen što se sjajna kompanija kao što je Rivian tako lepo uklapa sa srpskom kulturom.

„S tačke gledišta američke ambasade ponosni smo što je kompanija ovde i sa zadovoljstvom ćemo gledati kako raste”, rekao je Hil.

Prema saopštenim informacijama, na dolasku pomenute firme u Srbiju radilo se više od godinu i po dana, a Srbija je jedina zemlja, pored Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, u kojoj je Rivian otvorio tehnološki centar.