March 6, 2023 · Redakcija

Noventiq akvizirao Sagu

Saga nastavlja da posluje pod svojim brendom, a zadržaće i zaposlene, sedište u Beogradu, i menadžerski tim.

Noventiq, globalni provajder rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost, preuzeo je domaću Saga grupu, objavila je kompanija u saopštenju.

Kako se navodi, Noventiq je potpisao ugovor o preuzimanju kompanije Saga još u novembru 2022. godine, a sada je taj proces zaključen, čime se pojačava prisustvo Noventiq-a u istočnoj Evropi, i otvaraju tržišta regiona.

Saga i sve ćerke kompanije New Frontier Grupe nastaviće da posluju pod svojim brendom, uz integraciju imena Noventiq u svoj logo, a zadržaće i zaposlene, sedište u Beogradu, i menadžerski tim.

Kako je navedeno, akvizicija će Sagi omogućiti pristup Noventiq-ovoj ekspertizi u domenu sajber bezbednosti, pristup portfelju usluga, kao i globalnoj mreži talenata i inženjerskim kapacitetima. Noveliq donosi i niz partnerskih odnosa sa nizom dobavljača  poput Adobe, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), Microsoft, i drugi.

„Zatvaranje ovog posla će ojačati otisak Noventiq-a u regionu istočne Evrope, što je ključni strateški pristup za našu kompaniju u 2023. Sagina ponuda rešenja i sofisticirani sopstveni IP pomoći će Noventiq-u da povećamo kapacitete našeg portfelja u regionu i šire”, rekao je Herve Tessler, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Noventiq.

Noventiq je globalna kompanija sa preko 5.900 zaposlenih u skoro 60 zemalja, i vodeći globalni provajder rešenja i usluga u oblasti digitalne transformacije i sajber bezbednosti, sa sedištem u Londonu. 

Saga je osnovana 1989. godine i vremenom je postala jedna od vodećih kompanija u domenu digitalne transformacije. Od 2009. godine Saga je deo New Frontier Group – grupacije ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja se 2013. godine našla na Gartnerovoj listi 10 najuspešnijih sistem-integratora na ovim tržištima