May 18, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za prvi LLM hakaton u Srbiji, sa nagradom od 1.000€

Hakaton se održava od 2. juna u Startit Centru Beograd. Broj timova je ograničen a prijave su otvorene do 29. maja

Prvi LLM hakaton u Srbiji održaće se uživo u Beogradu i trajaće 48h, počev od 18h u petak 2. juna do nedelje 4. juna, u Startit Centru Beograd.

O hakatonu

Cilj hakatona je promovisanje mogućnosti korišćenja LLM-ova u domaćoj IT zajednici, kao i povezivanje entuzijasta koje interesuju ove tehnologije i njihove primene.

Pravo učešća imaju IT profesionalci, entuzijasti i studenti koji se interesuju za pravljenje programa korišćenjem bilo kog od dostupnih LLM-ova.

Broj timova je ograničen i u slučaju velikog interesovanja selekcija će se vršiti prema prethodnom iskustvu članova. Prijave su otvorene do 29. maja, a više informacija o postupku prijavljivanja se nalazi ispod.

Zadatak timova biće da na hakatonu naprave program koji može imati realnu primenu kod biznisa ili pojedinaca, i koji kreativno i smisleno koristi LLM-ove u toj primeni.

Prilikom biranja pobednika ocenjivaće se mnogi faktori, poput:

  • Stepen originalnosti primene izabranog LLM-a
  • Težina rada sa izabranim modelom
  • Finansijska i druga efikasnost korišćenja modela
  • Složenost tehničke implementacije i najvažnije,
  • Mogućnost široke primene takvog rešenja na tržištu.

Sponzor hakatona je društvena mreža Zajednica, koja učesnicima obezbeđuje prostor, mentore, hranu i piće i simbolični nagradni fond od 1000€. Firme zainteresovane za sponzorstvo se mogu javiti na ovaj mejl.

Uputstvo za prijavu

Prijave su moguće sa nalogom na aplikaciji Zajednica (iOSAndroid), putem ovog formulara. Bilo koja pitanja u vezi sa hakatonom mogu se postaviti na aplikaciji u komentarima na ovom postu.

Svi koji nemaju nalog mogu pitati nekoga od poznanika koji ga imaju da pošalju pozivnicu, ili se javiti direktno Startitu putem ovog mejla.

Ukoliko smatrate da u ovom trenutku nemate iskustva za učešće na takmičenju ali vas zanimaju LLM/AI alati i mogućnosti, postoji i mogućnost prijave za volontiranje za pomoć u realizaciji ovog događaja.