April 25, 2023 · Redakcija

EU Nedelja mogućnosti za biznise i građane od 15. maja

Serija besplatnih događaja koji na jednom mestu pružaju informacije o dostupnim fondovima i prilikama za realizaciju ideja.

„EU nedelja mogućnosti“ je serija događaja koja u šest dana nudi više od 120 informativnih sesija i panela namenjenim svima koji su zainteresovani da se informišu o prilikama za EU fondove, programe i projekte.

Paneli, debate i sesije obuhvataju različite oblasti – Ekonomiju, biznis, obrazovanje, mlade, sport, kulturu, medije, civilno društvo, lokalni razvoj, zelenu tranziciju, poljoprivredu.

Biće predstavljene brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana, i druge organizacije.

Program je organizovan po danima, i obuhvata sledeće teme i lokacije:

  • ponedeljak, 15. maj – Ekonomija (Beograd);
  • utorak, 16. maj – Biznis (Beograd);
  • sreda, 17. maj – Obrazovanje, mladi i sport (Beograd);
  • četvrtak, 18. maj – Kultura, mediji i civilno društvo (Beograd);
  • petak, 19. maj – Lokalni razvoj, energetika, zelena tranzicija i prekogranična saradnja (Niš);
  • nedelja, 21. maj – Poljoprivreda (Novi Sad).

Tokom procesa prijave označavaju se dani za koje je neko zainteresovan, pri čemu je moguće obeležiti više dana.

Program će 15. maja započeti sesijom na temu makroekonomskih dešavanja i uticaju procesa evropskih integracija na širu ekonomsku sliku Srbije, dok će narednih dana fokus biti na info-sesijama o pojedinačnim programima, projektima i otvorenim pozivima sa konkretnom pomoći građanima i institucijama u Srbiji, uz odgovore na na pitanja – kako do EU sredstava.

EU nedelja mogućnosti zaključiće se temom o poljoprivredi, a sesije će biti održane u okviru ovogodišnjeg Novosadskog poljoprivrednog sajma.

Nedelju mogućnosti partnerski organizuju Delegacija EU u Srbiji i Vlada Srbije, od 15. do 21. maja, na lokacijama u Beogradu (MTS dvorana), Nišu (hotel „Ambasador”) i u Novom Sadu (Novosadski sajam).

Pored događaja u tri grada, svi zainteresovani će moći da isprate dešavanja i onlajn, kao i da postavljaju pitanja i dobijaju odgovore u realnom vremenu na stranici eumogucnosti.rs.

Više informacija o prijavi, kao i detaljna agenda za svaki od dana programa, mogu se naći na sajtu projekta.