October 20, 2022 · Redakcija

Cooperation Manager, app novosadskog startapa širi se na Hrvatsku

Startap razvija softver koji ubrzava i olakšava promet trgovine poljoprivrednih proizvoda između trgovaca, skladištara, izvoznika, prerađivača i drugih.

Srpski startap Cooperation Manager, koji se bavi kreiranjem softverskih rešenja u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, nedavno je proširio svoje poslovanje van granica Srbije. 

Naime, računarski sistem za upravljanje poljoprivrednim kooperacijama, otkupom i skladištenjem koji je razvila pomenuta kompanija, biće dostupan i u Hrvatskoj.

Prema saopštenim informacijama, u pitanju je softver koji ubrzava i olakšava promet trgovine poljoprivrednih proizvoda između trgovaca, odnosno skladištara, mlinara, izvoznika, prerađivača i njihovih kooperanata – proizvođača. Dakle, reč je o rešenju koje omogućava trgovcima i poljoprivrednicima da na jednostavan i efikasan način pristupe podacima o ponudi i potražnji putem pametnih telefona.

Radoslav Pilja, direktor novosadskog Cooperation Manager-a, izjavio je povodom širenja poslovanja da ovim potezom nastoje da stvore prve reference na zapadnim tržištima.

„Otvorili smo firmu u Osijeku kako bismo stvorili pretpostavke za širenje naše aplikacije na EU tržište”, rekao je Pilja, dodajući da u narednom periodu žele da animiraju hrvatsko tržište skladištenja žitarica i uljarica.

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu ove kompanije, Cooperation Manager čini tim ljudi koji imaju dugogodišnje iskustvo u trgovini žitaricama  i uljaricama, a u trenutno traže nove članove i u Hrvatskoj.

„U potrazi smo i za prvim zaposlenima u Hrvatskoj, koji će prezentovati mogućnosti Cooperation Manager-a potencijalnim kupcima i biti im podrška u korišćenju”, istakao je Radoslav Pilja.

Cooperation Manager je smeštaj u Osijeku našao u preduzetničkom inkubatoru BIOS, koji pruža usluge novim preduzećima. Direktor pomenutog inkubatora, Tihomir Pejin, rekao je u razgovoru za Agroklub da je BIOS otvoren za pružanje podrške i novim kompanijama iz regiona, ali i sveta.

„Drago nam je da nas prepoznaju nove firme iz našeg najbližeg susedstva Srbije i Bosne i Hercegovine. Ali kod nas ima i startapa iz udaljenih zemalja poput Australije i Estonije. Svi oni imaju i našu savetodavnu podršku, primaju poštu, koriste sale za sastanke kao i druge mogućnosti koje inkubator pruža”, zaključio je Pejin.