November 22, 2022 · Redakcija

Yandex otvara razvojni centar u Srbiji, zapošljava 800 inženjera

Biće nastavljeni i razgovori o saradnji u oblasti obrazovanja, budući da uz kreiranje softvera Yandex radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Predstavnici kompanije Yandex su u razgovoru sa predstavnicima vlasti najavili otvaranje razvojnog centra u Srbiji, a iz Vlade je saopšteno da će pomenuta firma zaposliti 800 inženjera koji će raditi na najsavremenijim IT rešenjima.

Prilikom susreta sa delegacijom Yandex-a takođe je dogovoreno da se nastave razgovori i unapredi saradnja u oblasti obrazovanja, budući da ova ruska kompanija, uz kreiranje softvera, radi i u oblasti obrazovanja za IT.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je tokom razgovora naglasila da je Vlada otvorena za saradnju, te spremna da pruži pomoć i podršku svetskim IT kompanijama koje otvaraju istraživačke centre u Srbiji i zapošljavaju IT stručnjake iz celog sveta.

Brnabić je takođe dodala da je najava otvaranja razvojnog centra Yandex-a i zapošljavanje internacionalnih IT stručnjaka, uz otvaranje razvojnog centra i predstavništva globalne kompanije Luxoft, snažna podrška za privredni rast Srbije i stvaranje dodatne vrednosti.