March 15, 2023 · Redakcija

Domaći LeadDelta uzeo 800.000$ investicija za širenje i dalji razvoj

Investicije potiču od domaćih poslovnih anđela, a plan je da se korišćenjem veštačke inteligencije i velikih baza podataka osvoje novi segmenti tržišta.

Nakon zabeleženih uspeha na Product Huntu, gde su izabrani kao najbolji SaaS proizvod, domaći startap LeadDelta prikupio je investicije u visini od oko 800.000 dolara, objavila je kompanija.

Softver LeadDelta, namenjen B2B profesionalcima i timovima za upravljanje poslovnim konekcijama, pomaže korisnicima da efektnije prodaju, zapošljavaju i plasiraju svoje proizvode i usluge kroz mrežu kontakata. 

Glavna prednost u odnosu na konkurenciju, koja je u isto vreme tragala za privlačenjem investicija, bio je brži razvoj i rast broja korisnika, kao i njihovo zadovoljstvo uslugom, navodi se u saopštenju. 

Kako svedoče i priznanja, tokom poslednjih nekoliko meseci, LeadDelta privukla je značajnu pažnju investitora uspešno prošavši kroz program za startape sa visokim potencijalom – Katapult. 

U obezbeđivanju finansija učestvovali su isključivo domaći „anđeli“ investitori, među kojima je i Tihomir Bajić, osnivač organizacije Serbian Entrepreneurs posvećene povezivanju domaćih preduzetnika u dijaspori sa Srbijom.

„Ponosan sam na činjenicu što sam organizovao pre-seed fazu finansiranja ovog uspešnog startapa. U prikupljanju kapitala učestvovao je veliki broj domaćih finansijera što ukazuje na to koliko je bilo lako prepoznati potencijal rešenja koje LeadDelta nudi. Pored toga što je podržan isključivo srpskim kapitalom, proizvod je osmišljen i proizveden u Srbiji, dok su njegovi korisnici rasprostranjeni širom sveta. Uspesi koje postiže LeadDelta su još jedan dokaz da naš region ima veliki potencijal za razvoj rešenja koja mogu da pobede u globalnoj konkurenciji”, izjavio je Bajić.

Kako se navodi u saopštenju, LeadDelta je postigla uspeh uprkos globalnoj ekonomskoj krizi zahvaljujući timu koji je već postigao značajne rezultate u ovoj industriji, a plan je da se proširi tim, kao i da se osvoje novi segmenti tržišta uz pomoć veštačke inteligencije i velikih baza podataka.