May 22, 2023 · Redakcija

ETH Belgrade: Centar Ethereuma u Beogradu na 5 dana, na velikoj konferenciji i hakatonu

Na događaju će biti više od 1000 gostiju iz celog sveta, kao i preko 100 govornika, inženjera, lidera, investitora i drugih istaknutih web3 stručnjaka.

Prvi ETH Belgrade će se održati od 2. do 7. juna 2023. godine, kao deo Belgrade Blockchain Week-a. Tokom pet dana održaće se najpre ETH konferencija (2-4. juna), a zatim dvodnevni hakaton (5-7. juna).

Najveća ETH konferencija u regionu

Organizatori očekuju da će na događaju biti više od 1000 gostiju iz celog sveta, kao i preko 100 govornika, inženjera, lidera, investitora i drugih istaknutih web3 stručnjaka, a među njima se nalaze i brojne značajne ličnosti globalnog i lokalnog web3 ekosistema, poput:

 • Özgür Armanc Yiğit, ZK Circuits Engineer, Ethereum Foundation
 • Juan, DAOs & Governance, MakerDAO
 • Anna Alexa, DevRel Community Lead, Celo Foundation
 • Kevin Olsen, VP of Engineering, Gitcoin
 • TokenBrice, Strategy, Liquity Protocol
 • Miros, Director of Engineering, Polygon
 • Vukašin Vukoje, AltLabs
 • Ivan Bjelajac, Managing partner, MVP Workshop
 • Mališa Pušonja, Managing partner, Attic42
 • Vuksan Simunović, CEO & Co-founder, Trapesys
 • Bogdan Habić, Co-founder, Tenderly
 • Massimo Lomuscio, Growth, Connext Labs
 • Nenad Palinkašević, Co-founder, DeFi Saver

Pored toga, svi učesnici će moći da učestvuju u brojnim radionicama, startap sesijama i sličnim manjim događajima tokom sva tri dana konferencije. Na taj način, ETH Belgrade će pokriti najrazličitije tehničke i poslovne aspekte Ethereum ekosistema, i okupiti zajednicu koja stvara na drugom najvećem blokčejnu na svetu.

Konferencija će se održati u beogradskoj MTS dvorani.

Prilika za sve web3 projekte

Posebna prilika koju kupovina karte za ETH Belgrade donosi je mogućnost dolaska u kontakt sa predstavnicima VC fondova.

Kupovina karte sobom nosi i priliku da se ideja ili projekat pičuju invetitorima na prvom danu konferencije. Drugi dan konferencije namenjen je tzv. speed-dating-u, gde će investitori odabrati najperspektivnije projekte za individualne sesije.

Karte za konferenciju su u prodaji i mogu se naći na sledećem linku. Više informacija o konferenciji, učesnicima i drugim detaljima može se videti na zvaničnoj stranici.

ETH Hakaton sa nagradnim fondom od 19.000$

Prvi ETH hakaton će početi dan nakon završetka konferencije. Beograd će okupiti brojne inženjere iz celog sveta koji su željni da kreiraju inovativne aplikacije na Ethereumu.

Hakeri će raditi u timovima (do 6 članova) ili solo sa zadatkom da razviju nova rešenja na Ethereumu. Timovi će imati 48 sati neprekidnog rada za rad na projektima.

Prijave nisu ograničene, ali organizatori zadržavaju pravo da naprave selekciju kako bi osigurali kvalitet takmičenja. Mimo navedenih ograničenja, hakaton je potpuno besplatan za učešće i predstavlja odličnu priliku za sticanje praktičnog iskustva i povezivanje sa blokčein graditeljima širom sveta.

Za najbolje projekte na hakatonu nagradni fond trenutno iznosi 19.000 dolara, a mimo glavne nagrade, svaki sponzor ima svoj bounty sa različitim uslovima. 

Prijave su otvorene do 26. maja. Više informacija o pravilima i kriterijumima ocenjivanja dostupno je zvaničnoj stranici, a prijave se nalaze na linku.