September 30, 2022 · Redakcija

Alt Labs među 16 startapa koji su završili program akceleratora Alliance DAO

Domaći startap Alt Labs jedan od 16 startapa koji su završili program akceleratora Alliance DAO u poslednjoj kohorti, koji se organizuje tri puta godišnje.

Kako prenosi TechCrunch, Alt Labs iz Beograda završio je program akceleratora Alliance DAO, koji se održava tri puta godišnje po deset nedelja. Iako je prvobitno primljeno 24 tima, samo 16 je uspešno došlo do kraja programa.

Tim Alt Labs-a radi na decentralizovanom skladištenju podataka u okviru ekosistema Filmine, a tokom prošle godine obezbedio je milionsku investiciju u dolarima i Filecoin (FIL) tokenima. 

Kako se navodi, pomenuti startap razvijanjem softvera nastoji da omogući rudarima da unaprede svoje data centre sa Web2 na Web3 tehnologiju uz alate otvorenog koda, iako možda nemaju duboku tehničku ekspertizu, odnosno prethodno znanje o Web3.

Prema rečima osnivača i CEO Alt Labs-a Vukašina Vukoje, mali broj timova je uspeo da uđe u akcelator i to najbolji u Web3 ekosistemu.

„Već smo dobili pomoć u vidu feedbacka i saveta od DAO članova, a očekujemo da buduće organizacije koje prolaze kroz program lakše postanu naši korisnici. Pored nove investicije, učešće u DAO zajednici potvrđuje naš dosadašnji rad i vrednost koju pružamo”, naglasio je Vukoje.

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu Alliance DAO, cilj akcelatora jeste da do 2025. godine Web3 ima milijardu usera. Alliance DAO je osnovan kao DeFi Alliance marta 2020. u Čikagu i to od strane tima koji se sastoji od kripto veterana i njihovih partnera iz uspešnih VC i brokerskih kompanija. Inicijalno, DeFi Alliance je bio usmeren na DeFi scenu, koja je u tom momentu, kako navodi DeFi Llama, vredela 500 miliona dolara. 

Početkom 2022. DeFi Alliece je postao DAO (decentralizovana autonomna organizacija), a kroz njegov program je do sada prošlo 84 startapa. Pored Alt Labs-a, u jednoj od prethodnih kohorti, kroz pomenuti program je prošao još jedan srpski startap – Solrise.