September 7, 2023 · Redakcija

Yandex događaj o veštačkoj inteligenciji 14. septembra

Događaj okuplja stručnjake koji će podeliti znanja o veštačkoj inteligenciji, mašinskom učenju, generativnim neuronskim mrežama i drugim inovacijama.

Kompanija Yandex organizuje besplatan događaj pod nazivom „Yandex Smart Party” u saradnji sa co-working prostorom Haos Community, u Beogradu, 14. septembra.

Događaj ima za cilj da upozna zajednicu sa najnovijim dostignućima i trendovima u oblasti veštačke inteligencije. Na ovom događaju će se okupiti naučnici i lideri iz različitih IT oblasti, koji će podeliti svoje znanje i iskustvo o veštačkoj inteligenciji, mašinskom učenju, generativnim neuronskim mrežama i drugim inovacijama.

Takođe, biće reči o budućnosti veštačke inteligencije, njenim primenama u različitim sektorima, kao i o ulozi žena u IT industriji.

Jedan od glavnih govornika na događaju biće Aleksandar Krajnov, direktor za razvoj AI u Yandex-u. On će govoriti o istoriji veštačke inteligencije i njenom uticaju na društvo, posebno kroz modele slične GPT-u, koji omogućavaju generisanje teksta na osnovu zadatih podataka.

Pored Krajnova, na događaju će govoriti i Nevena Sofranić, osnivačica kompanije Recrooit.com, Zoja Kukić, IT lider i suosnivačica startapa She Rocks Global, Marko Jevremović, suosnivač kompanije Algebra AI, Anastasija Uspenski, IT novinarka portala Netokracija i drugi.

Moderatorke događaja biće Blanka Šupe, osnivačica co-working postora Haos Community i Branka Veličković, HR direktorka kompanije Yandex.

Nakon panela i edukacije, uslediće muzički nastup domaćeg umetnika Andrije Gavrilovića.

Broj mesta za događaj je ograničen na 300 ljudi, pa je potrebno prijaviti se najkasnije do 8. septembra. Zbog ograničenog prostora, izbor gostiju će biti nasumičan.

Više informacija o događaju i link za prijavu mogu se naći na linku.