January 19, 2023 · Redakcija

WN konferencija posvećena gejmingu, od 8. do 9. februara u Beogradu

Očekuje se da će događaju prisustvovati preko 1.000 učesnika iz game dev industrije. Prijave traju do 20. januara.

Kompanija WN Media Group organizuje konferenciju posvećenu gejming industriji od 8. do 9. februara, tokom koje će programeri, izdavači i developeri imati priliku, u Hali 5 Beogradskog sajma, da diskutuju o najnovijim trendovima u industriji video igara i ostvare nove kontakte. 

Kako se navodi, pomenuta kompanija je ovu konferenciju realizovala širom sveta tokom prethodne decenije, a svake godine okupi oko 5.000 učesnika uživo i preko 20.000 online. Konferencija obuhvata niz predavanja i radionica koje obuhvataju ne samo poslovne teme, već i obrazovne, a među predavačima su vodeći svetski stručnjaci iz gejming industrije.

Prema saopštenim informacijama, fokus konferencije koja se održava u Beogradu biće teme kao što su investicije, proizvodnja igara, upravljanje talentima, analitika igara i web3 igre. Takođe, planirano je da game developeri predstave preko 150 novih projekata (WN Belgrade’23 showcase), a najzapaženiji od njih dobiće besplatan štand u Expo zoni, besplatan Premium Pass, profesionalne savete od lidera iz industrije, kao i priliku da ostvare kontakte s investitorima, partnerima i izdavačima. Prijava za showcase otvorena je do 23. januara.

S ciljem olakšavanja međusobnog umrežavanja, svi učesnici, bilo da prisustvuju uživo ili online, dobiće pristup WN Hub sistemu. Uz to, online učesnici dobijaju stranicu posvećenu njihovoj igri i besplatni Online Premium Pass za ceo tim. Planirana je i žurka dobrodošlice u beogradskom Buddha Baru na kraju prvog dana. 

Prijave za WN konferenciju traju do 20. januara, a više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu.