April 27, 2023 · Redakcija

EDCON 2023 u Podgorici: Vitalik Buterin i besplatne karte za studente

Jedan od glavnih govornika biće Vitalik Buterin. Za sve zainteresovane profesore, studente i članove studenstskih organizacija biće obezbeeđeno učešće na konferenciji.

EDCON, jedna od najvećih i najuticajnijih konferencija u Ethereum i blokčejn sferi, održaće se u Podgorici od 19. do 23. maja 2023. godine, na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) i u hotelu VOCO.

Nakon San Franciska, Sidneja, Pariza i Toronta, EDCON dolazi u Podgoricu, što predstavlja veliki podsticaj za region ka globalnom pozicioniranju među novim tehnologijama i blokčejnu. Na konferenciji će govoriti suosnivač Ethereum fondacije Vitalik Buterin, kao i mnogi drugi programeri, istraživači i preduzetnici iz celog sveta, iz Ethereum fondacije, Microsofta, Polygona, i šire.

EDCON 2023 nudi priliku za upoznavanje sa najnovijim dostignućima u Ethereum tehnologiji, kao i mogućnost umrežavanja sa liderima i stručnjacima iz ove oblasti. Pored predavanja, na petodnevnoj konferenciji planirane su i radionice, diskusije, networking, AMA i druge vrste sadržaja.

Na Super Demo-u, koji će se održati prvog dana konferencije, panel sudija odabraće najbolje projekte iz domena decentralizovanih aplikacija, ZK/privatnosti i drugih, i najbolji timovi podeliće nagradu.

Ove godine, pored programskog dela, po prvi put će u okviru EDCON-a biti organizovan Community Event day. 23. maja, poslednjeg dana konferencije, i biće posvećen događajima koje će održavati Ethereum projekti i članovi ekosistema.

Za sve zainteresovane profesore, studente i članove studenstskih organizacija biće obezbeeđeno učešće na konferenciji.

Više informacija o ceni karata, i programu konferencije dostupno je na sajtu.