March 3, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za Upgrade in Progress program poslovnog mentorstva u kreativnim industrijama

Program za poboljšanje poslovanja biće prilagođen potrebama odabranih učesnika, a prijave su otvorene do 10. marta.

SGA je najavila program poslovnog mentorstva u saradnji sa Creative Tech Serbia. U pitanju je program namenjen kreativnim studijima i kompanijama iz domena gejminga i creative-tech oblasti, sa ciljem da im se pruži stručna podrška koja će omogućiti dalji poslovni razvoj.

Za učešće se mogu prijaviti kreativni studiji i mala i srednja preduzeća iz Srbije sa 5 do 30 zaposlenih, a šest takvih kompanija koje prođu proces selekcije moći će da dobiju mentorsku i konsultantsku podršku na nivou poslovnog razvoja, u periodu od marta do juna meseca ove godine. 

Odabrane kompanije imaće priliku da dobiju podršku prilagođenu njihovim potrebama, i priliku da se spoje sa mentorima iz mreže eksperata, poput ICT Huba, Nove Iskre, Swiss EP programa podrške i drugih. Tokom rada, sa mentorima će identifikovati nekoliko prioritetnih oblasti i kroz program pokušati da osveste svoje potrebe, osmisle nove i poboljšaju postojeće procese, i na kraju stečene uvide primene na svoje poslovanje.

Prijave su otvorene do 10. marta, putem ONLINE UPITNIKA. Kako se navodi, za popunjavanje upitnika neophodno je izdvojiti oko 30 minuta, uz prethodnu pripremu. Postoji i PDF lista pitanja koja treba da pomogne da se mapiraju interni podaci koje bi trebalo prikupiti kako bi prijava bila što bolja. 

Nakon zatvaranja prijava, odabrane kompanije biće pozvane na intervju na kom će otpočeti proces analize poslovanja i zajednički rad na osmišljavanju programa podrške.

Program je nastao u saradnji Creative Tech Serbia, uz podršku USAID Srbija i ICT Hub Beograd (kroz projekat Srbija Inovira). Više informacija o programu, procesu selekcije i drugo, dostupno je na sajtu SGA.