August 29, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za Unreal Editor for Fortnite – Game Crafting program

Studenti i mladi umetnici iz industrije video igara mogu se prijaviti do 24. septembra za besplatni četvoronedeljni program.

Otvorene su prijave za besplatni edukativni program Unreal Editor for Fortnite – Game Crafting, objavio je novosadski Epic Games.

Program je namenjen svima koje interesuje da nauče kako da dizajniraju i razvijaju originalna interaktivna iskustva i igre koje mogu da se objave direktno na Fortnite platformi.

Unreal Editor for Fortnite (UEFN) je alat koji nudi brojne funkcionalnosti Unreal Engine 5, a uz to je kompatibilan sa postojećim alatima iz Fortnite Creative sistema, što omogućuje timovima da rade zajedno na računarima ili konzolama kako bi razvili i testirali svoja originalna ostrva u realnom vremenu.

Kome je namenjen program?

Program je osmišljen kao svojevrsni nastavak letnje edukacije Fortnite Creative Fundamentals, ali je otvoren i za sve one koji žele da istraže mogućnosti koje Fortnite pruža kreatorima. Namenjen je studentima i mladim umetnicima iz industrije video igara, kao i onima koji tek nameravaju da naprave svoje prve korake na ovom polju.

Prethodno poznavanje softvera za 3D grafiku i razumevanje 3D okruženja je neophodno za praćenje nastave i praktičan rad; poznavanje alata Unreal Engine, Unreal Editor for Fortnite i prethodno iskustvo u Fortnite Creative alatu nije neophodno, ali je dobrodošlo.

Šta očekivati?

Tokom trajanja programa, polaznici će se upoznati sa radnim okruženjem UEFN alata i steći mnoštvo praktičnih veština za kreiranje interaktivnog iskustva. Nakon završetka programa, polaznici će umeti da naprave prototip igre uz Epic Games alate i testiraju ga u Fortnite-u, i igrači iz celog sveta će moći da posete ostrvo na toj platformi.

Kako se prijaviti?

Prijavu je potrebno poslati najkasnije do 24. septembra 2023. Potrebno je priložiti CV, link do portfolija, i video u trajanju od dva minuta u kojem je potrebno približiti razloge zašto želiš da učestvuješ u ovom programu. Učešće u programu je besplatno za sve odabrane učesnike, a maksimalni kapacitet je 16.

Gde i kad se održava program?

Program traje ukupno četiri nedelje u periodu od 1. novembra do 1. decembra 2023. i obuhvata predavanja u trajanju od tri sata (11 termina) svakog drugog radnog dana, i mentorske radionice u trajanju od tri sata (6 termina) koje će se održavati vikendima.

Program se održava uživo u prostorijama Epic Games u okviru Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu (Fruškogorska 1).

Prijava, kao i tačan raspored programa po nedeljama dostupni su na linku.