October 24, 2022 · Redakcija

Celodnevni događaj Unreal Day 27. oktobra u Beogradu

Svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni, kao i sam Unreal Engine.

U okviru Unreal Engine World Tour 2022, kompanije 3Lateral i Epic Games, kao i Serbian Games Association (SGA) i Creative Tech Serbia organizuju Unreal Day događaj 27. oktobra u Beogradu.

Program

Celodnevni događaj ima tri celine:

  • Keynote & Showcase / 17:00-20:30 (Dorćol Platz, Dobračina 59)
  • Masterclasses / 15:00-17:00 (Prostor Miljenko Dereta, Dobračina 55)
  • Workshops / 10:00-14:00 (Crater Training Center, Knićaninova 3)

Kako se navodi, prvi deo programa (Keynote & Showcase) namenjen je svima koji su već deo lokalne Unreal Engine zajednice, eksperimentišu ili profesionalno rade sa ovim alatom, kao i svima koji tek žele da se uključe u zajednicu. Takođe, usmeren je i na studente, srednjoškolce, mlade ili iskusnije profesionalce (gejming, filmska (post)produkcija, arhitektura, novomedijska umetnost, dizajn interakcija, robotika itd), kao i na sve koji su zainteresovani za globalne i lokalne tendencije iz domena CGI-a, 3d vizuelizacije, gejminga i edukacije.

Među govornicima na pomenutom panelu su Miljana Jovović (Co-Founder, CGA Belgrade), Mina Cvetinović Pavkov (Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade), zatim Milan Ličina (Associate Professor, Metropolitan University, Galerija12+) i Miloš Obradović (Professor, Faculty of Technical Sciences, Department of Architecture, Novi Sad), kao i Predrag Milošević (Head of Animation Department, SAE institute). Ovaj segment takođe uključuje i devet desetominutnih izlaganja profesionalaca iz industrije.

Drugi deo programa obuhvata četiri masterklasa koji su, kako je istaknuto, namenjeni onima koji poznaju osnove rada u Unreal Engine-u ili su napredni korisnici, odnosno nezavisni profesionalci, deo nekog od gejming, CGI/VFX studija ili tima koji se bavi 3d vizuelizacijama različitih formata. Budući da se sva četiri masteklasa održavaju u isto vreme, jedan učesnik može odabrati samo jedan masterklas.

U okviru dela Masterclasses, predavanja će održati Krzystof Pachulski (Unreal Engine evangelist, Epic Games), David Jiang (Founding Partner & Head of Development, Shapeshifters Studio), Adam Kovač (Solutions Specialist, 3Lateral/Epic Games) i Darko Subotin (Assistant Professor, Faculty of Drama Arts Belgrade).

Dve radionice, koje čine poslednji segment Unreal Day-a, namenjene su različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. Prva je usmerena na početnike i juniore koji imaju izvesno iskustvo u 3d modelovanju i poznavanje UE okruženja (radionica Milana Ličine). Druga radionica je posebno namenjena arhitektima i onima koji se bave 3d vizuelizacijama (radionica Saše Vlajkova iz novosadskog studija Case 3D). Oprema koja će eventualno biti neophodna učesnicima će, kako je saopšteno, biti obezbeđena.

Registracija

Svi programi u okviru Unreal Day-a su potpuno besplatni, kao i sam Unreal Engine, uz prethodnu registraciju, a mesta su ograničena za dve celine – Masterclasses i Workshops.

Više informacija o samom događaju, programu, panelima i predavačima, kao i o načinu prijave, možete pronaći na zvaničnom sajtu Serbian Games Association (SGA).