August 22, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za besplatnu školu programiranja za srednjoškolce

Četvrti ciklus kursa udruženja Plus Ultra, nakon edukovanja 500 srednjoškolaca iz BiH, otvoren je i za prijave iz regiona.

Škola programiranja Plus Ultra je program programiranja za srednjoškolce, koji se odvija u online formi i organizuje potpuno besplatno.

Škola je prethodne tri generacije organizovana na nivou BiH, a od ove godine, pored BiH, prijave su otvorene za srednjoškolce iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji se interesuju za programiranje. 

Program počinje krajem septembra i sastoji se od 3 modula, fokusirajući se na programski jezik C. Svaki modul traje po 6 sedmica i uključuje sedmično opterećenje od po 5h rada. 

Interaktivna predavanja će se održavati vikendom i trajaće 3h, dok će se jednom sedmično u večernjim terminima održavati vežbe u trajanju od 1,5h na kojima će učesnici uz pomoć tutora rešavati programerske probleme. 

Učesnici će imati priliku da uče od iskusnih predavača, rešavaju zadatke uz pomoć tutora, rade interaktivne kvizove i razvijaju meke veštine. Pored toga, imaće priliku da posete razne kompanije, prisustvovuju korisnim radionicama i druže se s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.

Program organizuje i vodi Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra, koje se bavi obezbeđivanjem besplatne i kvalitetne edukacije za mlade koji su zainteresovani za IT.

Program je zasnovan na fakultetskom planu i programu, ali prilagođen srednjoškolskom uzrastu, i namenjen je kako početnicima, tako i onima koji već imaju neko iskustvo u programiranju.

Za sve koje interesuje škola programiranja ali im je neophodno više informacija, biće organizovana besplatna info sesija online, 29.08.2023. godine, sa početkom u 19:00, gde će biti prisutni polaznici 2. i 3. edicije Škole programiranja, kao i volonteri Plus Ultre koji su takođe pohađali ovu edukaciju. Prijave za Info sesiju nalaze se na linku.

Prijave za program su otvorene do 9. septembra 2023. godine u 23:59 na sledećem linku

Više informacija može se naći na Instagram i Facebook profilima Udruženja Plus Ultra.