April 3, 2023 · Redakcija

Domaći TwoDesperados lansirao novu logic puzzle igru

Nakon uspeha i miliona igrača u marble-shooter igrama, Two Desperados širi svoj portfolio sa iskorakom u novi žanr. 

Poznati domaći gejming studio Two Desperados je lansirao novu mobilnu igru NoNo Crossing na globalno tržište. U pitanju je nova casual igra u picture logic puzzle žanru.

NoNo Crossing je od prvog aprila zvanično dostupan za igrače širom sveta na Android i iOS platformama. Razvojni tim igre je pre godinu dana krenuo da radi na ideji, a igra je do sada već nekoliko puta bila isprobavana i lansirana na različitim tržištima, navodi se u saopštenju. 

Jovana Filipović, Game Designer, kaže da je igra tokom svog nastanka doživela veći broj promena i da su upravo zbog toga želeli svaku promenu da testiraju sa igračima. Filozofija iza takvog rada se bazira na malom razvojnom timu u kontaktu sa ključnim stejkholderima u kompaniji, brzim iteracijama i agilnom pristupu, sa ciljem da se lansira što kvalitetniji proizvod za što kraće vreme.

Kako ističe Vojislav Milutinović, CEO kompanije, u celom procesu je najbitnije bilo jasno definisati šta želi da se postigne, mali razvojni tim u kom postoji iskrenost i poverenje, ali i jasna podela odgovornosti za sve razvojne aspekte proizvoda.

Podsetimo, TwoDesperados koji je osnovan u Beogradu 2010. godine, lansirao je svoju prvu free-to-play igru Woka Woka 2015. godine sa velikim uspehom, i zadobila je publiku od preko 20 miliona igrača. Nakon toga usledila je i Viola’s Quest 2018. godine, a oba naslova se već godinama nalaze među majpopularnijim marble-shooter igrama.

Nakon trećeg naslova i eksperimenta sa igrom Muffinville, Two Desperados širi svoj portfolio sa iskorakom u novi žanr.