March 17, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za treći ciklus Playing Narratives programa za pravljenje video igara

Do sada je kroz program prošlo preko 50 učesnika, a polovina je pronašla mesto u gejming industriji.

SGA je najavila otvaranje prijava za treći Playing Narratives, program radionica i predavanja u trajanju od 8 meseci.

Program je namenjen mladim kreativcima koji žive u Srbiji, imaju između 19 i 30 godina koji se bave ilustracijom, modelovanjem i animacijom, kreativnim pisanjem ili dizajnom zvuka.

Kako se navodi, za učešće u programu nije važno predznanje iz gejminga, već će učesnici uz pomoć i podršku predavača i mentora za osam meseci napraviti svoj prvi koncept za igru i takmičiti se pred međunarodnim žirijem.

U toku ciklusa polaznici i polaznice radiće u timovima, i svaki tim će razvijati originalni koncept za igru, a finalne projekte će prezentovati pred međunarodnim žirijem, koji će odabrati najbolji koncept. Ovako gotovi koncepti spremni su za narednu fazu razvoja igre, u čemu će timovi takođe imati punu podršku.

Kroz Playing Narratives je do sada prošlo preko 50 učesnika i učesnica, polovina njih je našla mesto u gejming industriji, a ostatak je nastavio da radi na svojim ličnim projektima.

Prijave su otvorene do 2. aprila u ponoć, a više informacija o prijavi, uslovima i programu, može se naći na sledećem linku.