October 13, 2023 · Redakcija

Peta studentska konferencija We are the FUTURE of IT od 20. novembra

Konferencija se ponovo održava na Zlatiboru a prijave su otvorene do 15. novembra.

Zlatibor će biti domaćin pete po redu studentske IT konferencije We are the FUTURE of IT, koja okuplja studente iz različitih oblasti informacionih tehnologija.

Konferencija će trajati od 20. do 23. novembra 2023. godine i nuditi bogat program edukativnih i zabavnih aktivnosti, navodi se u saopštenju.

Cilj konferencije je da poveže studente IT sektora sa svih fakulteta u Srbiji sa predstavnicima IT industrije, kako bi razmenili informacije i iskustva, stekli nova znanja i veštine, upoznali se sa načinom rada i poslovanjem IT kompanija u Srbiji i uspostavili trajne profesionalne kontakte i saradnje.

Konferencija je nastala 2019. godine kao inicijativa studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koji su želeli da se upoznaju sa IT industrijom i njenim izazovima. Od tada, na ovom događaju je učestvovalo više od 1000 studenata, kao i veliki broj kompanija koje su podržale ideju održavanja IT zajednice fokusirane na razmeni profesionalnih znanja i iskustava.

Konferencija će se održati na Zlatiboru, a program obuhvata predavanja, radionice, panel diskusije i razne aktivnosti poput kvizova i takmičenja, koje će voditi stručni predstavnici kompanija. Takođe, biće organizovan i sajam na kom studenti mogu da dođu u neposredan kontakt sa predstavnicima kompanija na njihovim štandovima i saznaju više o mogućnostima za zaposlenje ili praksu.

Pored edukativnog dela, konferencija će nuditi i zabavni program koji će uključivati žurke, društvene igre, sportske aktivnosti i druge načine za opuštanje i druženje sa ostalim učesnicima.

Prijave za učešće na konferenciji su otvorene do 15. novembra 2023. godine i mogu se izvršiti putem sledećeg linka. Više informacija o konferenciji i ostalim aktivnostima organizacije We are the FUTURE of IT može se pronaći na njihovim Instagram i Facebook stranicama.