January 19, 2023 · Redakcija

Startup Money Bootcamp ABC akceleratora, od 6. do 10. marta u Ljubljani

U pitanju je petodnevni interaktivni program za osnivače startapa, koji realizuju ABC akcelerator i South Central Ventures (SCV).

U periodu od 6. do 10. marta u Ljubljani će biti realizovan Startup Money Bootcamp, petodnevni interaktivni program za osnivače startapa, koji realizuju ABC akcelerator i South Central Ventures (SCV)

Tokom trajanja bootcamp-a, polaznici će imati priliku intenzivno da rade sa dva iskusna stručnjaka (Jure Mikuž i Rok Stritar). Prema informacijama sa zvaničnog sajta ABC akceleratora, Stritar je ekspert i savetnik osnivačima startapa u svim fazama razvoja, kao i osnivač i chief developer kompanije Kibuba Ltd. Drugi mentor, Mikuž, je  generalni partner u kompaniji South Central Ventures i investitor rizičnog kapitala s više od 15 godina iskustva.

Startup Money Bootcamp obuhvata interaktivna predavanja o tome kako se kreira dobro strukturiran poslovni model i odličan pitch. Takođe, biće reči i o tome kako se pripremiti za rast poslovanja i prikupljanje sredstava. Pomenuti program namenjen je osnivačima kojima je neophodno 1 na 1 mentorisanje i nudi sledeće:

  • Intenzivan, personalizovan i interaktivan kurs o logici investitora koji ulažu u startape (šta traže, kako ih pronaći, kada i zašto daju startapima novac i sl).
  • Unapređivanje pitch-a u direktnoj interakciji sa aktivnim VC investitorom (iterativne povratne informacije o finansijama i pitch-u, kao i pomoć u oblikovanju postojećih pitch-eva ili pripremi novih).
  • Razumevanje tehnika za generisanje stalnog prihoda, dokazivanje potreba kupaca za određenim proizvodom i implementacija odgovarajućih rešenja u pogledu dizajna proizvoda/usluge.
  • Rad sa peer startap zajednicom (mala grupa osnivača u istoj ili sličnoj fazi razvoja).

Kako se navodi, cilj projekta jeste da učesnici budu spremni da predstave investitorima i klijentima svoje rešenje s jasnoćom i jednostavnošću, te prikupe sredstva i uspešno integrišu USP (Unique Selling Proposition) u svoj pitch.

Period trajanja programa je od 6. do 10. marta (6 do 8 sati dnevno), a broj učesnika je ograničen na 15. Na engleskom je jeziku i održava se uživo u Ljubljani (Ameriška ulica 2/6), dok je cena programa 2.490 evra.

Više informacija o ABC akceleratoru i Startap Money Bootcamp-u dostupno je na zvaničnoj internet prezentaciji programa.