May 9, 2023 · Redakcija

Srpski forum o upravljanju internetom: Izazovi i prilike digitalne ere

Na IGF Srbija 2023 16. maja razgovaraće se o digitalnim pravima i nadzoru, veštačkoj inteligenciji i IT biznisu u doba krize.

Srpski forum o upravljanju internetom – IGF Srbija 2023 bavi se aktuelnim temama iz oblasti interneta i digitalnih tehnologija. Forum će se održati 16. maja u Dorćol Platzu u Beogradu, sa početkom od 10 časova, prenosi PCPress.

Na Forumu će se diskutovati o izazovima i prilikama koje donosi digitalna era, kao što su digitalna prava i nadzor, kako zaštititi sopstvena prava, i koji se tragovi ostavljaju u digiralnom okruženju, a deo programa biće posvećen i veštačkoj inteligenciji i IT biznisu, kao i geopolitičkim pitanjima u sferi interneta.

Kako se navodi, učesnici su stručnjaci iz različitih sektora, međunarodnih organizacija, vladinih institucija, nevladinih organizacija, IT kompanija i univerziteta, poput Joberty, Quantox, predstavnika Diplo fondacije, RNIDS-a i drugih.

Agenda:
10:00: Otvaranje IGF Srbija 2023
10:20: Panel diskusija: Geopolitika i digitalni prostori
12:00: Panel diskusija: Digitalna prava i digitalni nadzor
13:00: Panel diskusija: Veštačka inteligencija: između tehnologije, prava i sloboda
15:00: Panel diskusija: IT biznis u doba krize i najnovijih tehnologija

Prisustvo na Forumu je besplatno, ali je potrebna registracija na sajtu igf.rs, gde se nalaze i detalji o programu i panelistima. Broj mesta je ograničen i registracije će biti otvorene do popunjavanja mesta. Forum će biti prenošen i na Youtube kanalu RNIDS-a.

Forum organizuje Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, fondacije Diplo, Internet društva Srbije, kompanije Gransy, USAID/Internews, RIPE NCC i ICANN, kao i Kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti.