October 11, 2022 · Redakcija

SPLET Tech – IT konferencija o inovacijama u Beogradu 12. oktobra

SPLET Tech konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu održava se 12. oktobra 2022. godine u MTS Dvorani od 10 časova.

U MTS Dvorani 12. oktobra 2022. godine biće održana, prvi put u Beogradu, velika konferencija SPLET Tech o inovacijama i inovacionom preduzetništvu. 

Prema dostupnim informacijama, pomenuti događaj realizuju dva projekta, podržana od strane USAID-a, i to „Preduzmi ideju” incijative „Digitalna Srbija” i „Srbija Inovira” ICT HUB-a. 

Cilj SPLET Tech konferencije jeste da okupi sve one koji u domaćem ekosistemu razvijaju inovativna rešenja, te stvaraju nove prilike za rast (preduzetnici, naučnici, predstavnici korporacija, osnivači startapa, investitori).

Publika će imati priliku da čuje mnoštvo govornika, te da se kroz različite formate – inovativne radionice, studije slučaja, prezentacije, panele, predavanja – upozna sa aktuelnostima u oblastima kao što su gejming, virtuelna realnost, blokčejn, biotehnologija, veštačka inteligencija i medicina.

Kako je saopšteno, konferencija će takođe omogućiti zainteresovanima da saznaju kako dobre ideje postaju uspešni preduzetnički poduhvati. Naime, SPLET Tech u svoj fokus stavlja značaj multidisciplinarnosti i saradnje između različitih stejkholderskih grupa i naglašava njihov snažan uticaj na stvaranje dodatne vrednosti za privredu i društvo u celini.

Na SPLET Tech događaju okupljeni će imati jednistvenu priliku da se povežu i razmene iskustva, prezentuju naučene lekcije, diskutuju o izazovima i afirmaciji saradnje kao razvojnog puta.

Prijave su otvorene na zvaničnom sajtu konferencije, a događaj počinje u MTS Dvorani (Dečanska 14) u 10 časova. Dodatni podaci, celokupni program i informacije o govornicima, takođe su dostupni na sajtu SPLET Tech-a.

Inače, sponzori SPLET Tech konferencije su NFTIZER by MVP workshop, MCF, Cola Cola HBC, Ambasada Izraela i OTP banka, a konferenciju su podržali Microsoft, Institut BioSense i Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association – SGA).