September 30, 2022 · Redakcija

Otvorene prijave za South Summit startap takmičenje u Madridu

South Summit u Španiji organizuje takmičenje startapa u bilo kojoj fazi razvoja i iz bilo koje industrije 6. i 7. juna 2023. godine.

Španski South Summit, koji na svojim događajima već deset godina redovno okuplja ključne igrače u globalnom inovacionom ekosistemu, organizuje takmičenje u Madridu, 6. i 7. juna naredne godine, i to za startape u bilo kojoj fazi razvoja, iz bilo koje zemlje i industrije. 

Kako je istaknuto na sajtu ove organizacije, nadmetanja su namenjena svim preduzetnicima sa sjajnim i inovativnim idejama, a učešće je potpuno besplatno. Javni poziv za participaciju u Madridu traje do kraja januara 2023. 

Nakon online prijave, sledi proces evaulacije (februar), zatim proces selekcije (mart), te objavljivanje imena finalista (april).

Prema dostupnim informacijama, South Summit svake godine dobija više od 3.000 prijava iz više od 100 zemalja. Nakon selekcije, 100 izabranih finalista dobija priliku da se plasira pred stručni žiri. Među pobednicima se može naći samo nekoliko preduzeća i to po sledećim kriterijumima:

  • Najskalabilniji startap (Most scalable startup)
  • Najinovativniji startap (Most disruptive)
  • Startap sa najboljim timom (Startup with the best team)
  • Najodrživiji startap (Most Sustainable startup)
  • Globalni pobednik South Summit-a (Global winner of South Summit)

Inače, South Summit je pokrenut 2012. godine u Španiji radi okupljanja vodećih svetskih kompanija, startapa, investitora i institucija, kako bi se promovisale inovacije, izgradili snažni odnosi, identifikovale nove mogućnosti za napredak, te stvorile nove poslovne prilike.

Kako se takođe navodi, organizacija je, između ostalog, realizovala i 23 internacionalna okupljanja, te obezbedila 9 milijardi dolara investicija za finaliste svojih takmičenja.

Više informacija o nadmetanjima, uslovima za prijavu i učešće, prethodnim finalistima i pobednicima, te o samom South Sammit-u, mogu se pronaći na zvaničnoj stranici pomenute organizacije.