September 12, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za Raising Starts, startapima u ranoj fazi do 20.000CHF

Startapi imaju priliku da dobiju bespovratna finansijska sredstva do 20.000CHF, obuke, mentorstvo, pristup inovacionim laboratorijama, i još toga.

Otvoren je četvrti po redu javni poziv za Raising Starts, pre-seed akceleratorski program za startape.

Naučno-tehnološki parkovi u Beogradu, Nišu i Čačku pozivaju startap timove i inovativne kompanije da se prijave na ovaj program, koji nudi stručnu i finansijsku podršku za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Raising Starts je namenjen startapima koji su u najranijim fazama razvoja i koji imaju inovativnu ideju koju žele da pretvore u uspešan biznis. Program im omogućava da dobiju finansijska sredstva za izradu prototipa, testiranje tržišta, zaštitu intelektualne svojine i druge troškove vezane za razvoj novih proizvoda ili usluga.

Pored finansijske podrške, startapi dobijaju i priliku da uče od domenskih stručnjaka, mentora i investitora, koji će im pomoći da validiraju ideju, pristupe tržištu, ispitaju ciljne grupe i prevaziđu prepreke na putu do globalnog rasta. Startapi će takođe imati pristup savremenim inovacionim laboratorijama i mreži naučno-tehnoloških parkova.

Za učešće na programu mogu se prijaviti startap timovi od najmanje dva člana i inovativne kompanije koje su osnovane ne duže od dve godine do datuma objavljivanja Javnog poziva.

Podsetimo, Raising Starts je prvi pre-seed akcelerator u Srbiji, koji je do sada podržao osnivanje 54 nove startap kompanije u Beogradu, Nišu i Čačku. Cilj programa je da podstakne razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, kao i da spreči odliv mozgova, omogućivši mladima da iz svojih gradova razvijaju inovativne biznise rame uz rame sa svetom.

Raising Starts program je deo projekta „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova”, koji finansira Vlada Švajcarske, a sprovode Naučno-tehnološki park Beograd, Naučno-tehnološki park Niš i Naučno-tehnološki park Čačak.

Poziv je otvoren do 11. oktobra u podne na zvaničnoj stranici programa.