December 21, 2022 · Redakcija

Quantox uzeo 20 miliona € investicije od Sandberg Capital-a

Partnerstvo Sandberg Capital-a i Quantox Technology-a predstavlja jedno od pet najvećih investicija koje su potpisane sa kompanijama iz Srbije.

Sandberg Capital je u okviru nedavno sklopljenog partnerstva investirao 20 miliona evra u Quantox Technology s ciljem da omogući pomenutoj kompaniji širenje na nova tržišta.

Kako je saopšteno, Sandberg Capital, slovačka kompanija za privatni kapital koja je osnovana 2014. godine, fokusirana je na investiranje u mala i srednja preduzeća u Slovačkoj Republici, kao i u centralnoj i istočnoj Evropi. Među partnere pomenute firme broje se institucionalni investitori poput Evropskog investicionog fonda, a kapital kojim upravlja iznosi 340 miliona evra.

Prema saopštenim informacijama, partnerstvo Sandberg Capital-a i Quantox Technology-a predstavlja jedno od pet najvećih investicija koje su potpisane sa kompanijama iz Srbije. Predstavnici Quantox-a kažu povodom podizanja investicije da fokus ostaje isti – otkrivanje novih perspektiva i osnaživanje tima, pored jačanja lokalnog prisustva, proširenja spektra usluga kako bi se odgovorilo na povećane zahteve klijenata iz svih delova sveta, unapređenja internih procesa i organizacione strukture. Kompanija Quantox prisutna je 16 godina na IT tržištu i u prethodnih godinu dana izvela je uspešno tri akvizicije.

Vuk Popović, osnivač Quantox-a, izjavio je povodom podizanja investicije da ona odražava dugoročnu strategiju sklapanja partnerstva sa ambicioznim kompanijama.

„Ako uzmemo u obzir dosadašnje Sandbergovo višestruko ulaganje u IT, uviđamo sve snažniji pritisak na digitalizaciju širom privrede. Istovremeno, uočavamo ozbiljan nedostatak IT stručnjaka što nekim delom može i da utiče na strateški rast i razvoj kompanija. Investicija u Quantox odražava našu dugoročnu strategiju sklapanja partnerstva sa ambicioznim kompanijama koje direktno ili indirektno pomažu digitalnoj transformaciji privrede”, istakao je Popović.

S druge strane, Matej Klenovsky iz kompanije Sandberg Capital istakao je da veruje da Quantox i Sandberg dele sličan način razmišljanja o vrednostima i daljem rastu, dok imaju iste ambicije i perspektivu za buduća dostignuća.

„Verujemo da je ova kompanija više nego spremna za sledeći korak i mi smo tu da ih pratimo na tom putu – pružajući podršku našim iskustvom, znanjem i kapitalom”, zaključio je Klenovsky.