January 24, 2023 · Redakcija

Prvi meetup Frontend zajednice — Typescript i GPT-3, 30. januara u Beogradu

Događaj počinje u 18 časova. Registracija je obavezna, ali potpuno besplatna i otvorena svima.

Frontend zajednica, nova organizacija namenjena razmeni znanja, deljenju ideja i sticanju novih poznanstava u struci frontend razvoja, organizuje svoje prvo okupljanje, u ponedeljak, 30. januara u Startit Centru u Beogradu.

Petar Popović i Marko Arsić

Govornici na pomenutom događaju biće Petar Popović (full-stack inženjer i preduzetnik), kao i Marko Arsić (edukator, osnivač i konsultant). Nakon uvoda, biće reči  o novoj tehnologiji GPT-3, a Popović će tokom svog izlaganja prezentovati pravljenje jednostavne aplikacije koja korisnicima omogućava dobijanje predloga muzike za slušanje uz određenu knjigu.

Budući da razultati „The State of JS 2022” ankete pokazuju da se skoro 80 odsto ispitanika susreće TypeScript-om, kao i da ga čak 20 odsto koristi na svim projektima, drugo predavanje biće posvećeno pomenutom alatu. Marko Arsić će pokazati prisutnima kako da savladaju najčešće šablone i ne toliko česte, a korisne tipove koje TypeScript pruža.

Agenda

18:00 – 🤝🏼 Okupljanje
18:30 – 📚 Predavanja
20:00 – 👥 Networking

Prijave

Meetup se održava u beogradskom Startit Centru (Savska 5) 30. januara i počinje u 18 časova. Registracija za događaj popunjavanjem formulara je obavezna, ali potpuno besplatna i otvorena svima.