October 6, 2022 · Redakcija

Počele su prijave za zimski ciklus besplatnih IT kurseva koje realizuje IT Bootcamp

Prijave su omogućene na sajtu škole IT Bootcamp od 26. Septembra, a nastava počinje u novembru 2022. godine.

IT Bootcamp, neprofitna i besplatna škola koja pruža pristup osnovnom IT znanju studentima drugih disciplina, diplomcima srednjih škola i nezaposlenima, poziva kandidate da se prijave na novi ciklus kurseva, koji će početi krajem novembra 2022. godine.

Prema dostupnim informacijama, pomenuta škola osnovana je 2018. od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Do sada je 717 polaznika, koji su završili IT Bootcamp, dobilo posao ili praksu u preko 230 kompanija, što čini, prema saopštenju, 1,6 odsto celokupnog IT tržišta u Srbiji.

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu ove organizacije, u ponudi su kursevi iz sledećih oblasti: Testiranje Softvera (QA), Razvoj veb stranica (JS + React) i Osnove veb programiranja (Python). 

Kome su kursevi namenjeni?

Iz IT Bootcamp-a ističu da školu od samog osnivanja besplatno pohađaju motivisani i vredni pojedinci, koji žele da se prekvalifikuju, bez obzira na finansijske mogućnosti.

Dostupni programi su, kako se navodi, namenjeni punoletnim građanima Srbije, sa trajnim prebivalištem na teritoriji naše države, koji nemaju formalno predznanje ili radno iskustvo iz IT oblasti. 

Kursevi se realizuju online i traju između 10 i 13 nedelja, u zavisnosti od izabranog programa. Pored toga, ne samo da su programi prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, već pružaju polaznicima mogućnost pripreme za predstavljanje kompanijama.

Prijava

Važno je takođe napomenuti da kandidati imaju mogućnost da se u jednom ciklusu prijave za samo jedan kurs.

Poziv za zimski ciklus će biti otvoren do 9. oktobra 2022. godine, a više informacija o kursevima, uslovima prijave, obavezama polaznika, kao i formulare za prijavu možete pronaći na sajtu škole.