June 1, 2023 · Redakcija

Prvi Polkadot Dan: Sve o Polkadot ekosistemu, 5. juna u Beogradu

O najnovijim trendovima u Polkadot blockchain tehnologiji, njenom potencijalu i izazovima, od 11h na FON-u.

Prvi Polkadot Dan u Srbiji biće održan na Fakultetu organizacionih nauka, u ponedeljak, 5. juna 2023. godine, sa početkom u 11:00 u organizaciji jednog od pionira u oblasti razvoja blokčejna u Srbiji i šire — MVP Workshop. 

Događaj predstavlja priliku za sve one koje fasciniraju web3 i blokčejn da se bolje upoznaju sa inovacijama u ovoj oblasti, kao i da se upuste u svet Polkadot ekosistema.

Posetioci će imati priliku da od stručnjaka steknu znanje o najnovijim trendovima u Polkadot blockchain tehnologiji, razumeju njene potencijale i izazove, i saznaju kako ova tehnologija može da transformiše različite industrije.

Na ovom meetupu će izlagati niz stručnjaka iz oblasti blokčejn tehnologije, poput Stefana Šopića (VP of Engineering, Parity), Aleksandra Dimitrijevića (MVP Workshop), Danijela Radulovića (Lead engineer, Ceres Blockchain Solutions), Nina Kutnjaka i Domena Uršića (Apillon), a izlaganja će održati i Beno van Gansen (Polkabiome), Urban Osvald i Zsofi Major (Parity) kao i Branimir Rakić (Origin Trails).

Teme koje će biti pokrivene tiču se Polkadot planova razvoja za 2023. godinu, uvod u razvoj na Substrate tehnologiji, kao i kreiranje i razvoj community na Polkadot. Poseban deo će biti vezan i za to da li su Parachain-ovi budućnost Appchainova i na koji način Polkadot ekosistem može biti iskorišten za razvoj AI tehnologija. 

Prisustvo konferenciji je besplatno ali je potrebna registracija jer je broj mesta ograničen.

Više informacija o događaju, govornicima, registraciji i temama koje će biti pokrivene, mogu se naći na zvaničnom sajtu.