September 13, 2023 · Redakcija

Predstavljena prva digitalna platforma za žensko preduzetništvo u Srbiji i regionu

Na platformi OsnaŽene se nalaze relevantni događaj, mentorski programi, aktivni konkursi i drugi resursi koji mogu biti od koristi preduzetnicama.

U Privrednoj komori Vojvodine predstavljena je prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu, pod nazivom „OsnaŽene” prenosi eKapija.

Izradu platforme podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a njen cilj je da okuplja i pomaže preduzetnicama iz celog regiona.

Predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam tom prilikom je rekao da je ovo prva platforma tog tipa u regionu, te da Pokrajina prednjači u idejama, ali je spremna da prihvati i druge ideje iz okruženja koje mogu da pomognu napretku regiona i Srbije. Tada je najavljeno i raspisivanje novog konkursa za podršku ženskom preduzetništvu, u ukupnom iznosu od 13,2 miliona dinara.

Kako se navodi, nova platforma treba da pruži adekvatnu i stručnu podršku, motivaciju i inspiraciju za rast i razvoj poslovanja žena koje su se odlučile za preduzetnički put. Sadrži profile inspirativnih ženskih biznisa, pružajući prostor za predstavljanje njihovih proizvoda i usluga, kao i za razmenu znanja, resursa i iskustava.

Na platformi OsnaŽene već sada se nalaze spiskovi relevantnih događaja, mentorskih programa, aktivnih konkursa i drugih resursa koji mogu biti od koristi preduzetnicama, poput podrške prilikom otvaranja firme. Pored toga, putem ove platforme organizuje se i posebna Mentorska akademija, namenjena uspešnim preduzetnicama koje žele svoje znanje da podele s drugima.