February 1, 2023 · Redakcija

Pokrenuto novo istraživanje o platama Product Managera

Rezultati anonimne ankete Serbian Product Community-ja će biti javno objavljeni.

Serbian Product Community, uz podršku niza organizacija (Startit, ICT Hub, Netokracija, DaFED Association, Joberty, Dizajn zajednice i mnogih drugih) pokrenuo je anketu o platama u sferi Product Management-a.

Uloge koje su obuhvaćene su sve one koje se bave razvojem digitalnih proizvoda, poput Product Managera, Product Ownera, Project Managera, Service Delivery Managera, i sl. različitih seniornosti, bez obzira na to da li vode timove ili ne, rade u timu ili samostalno, rade za domaću ili stranu kompaniju, itd.

Podsetimo, prethodno su objavljeni rezultati velike ankete o platama product dizajnera, a ova anketa namenjena product menadžerima je rezultat sve veće potrebe za transparentnošću na domaćem tržištu.

Stoga se svi potencijalni učesnici ankete mole da je podele na što veći broj adresa, kako bi se prikupilo što više podataka i rezultati učinili bogatijim i relevantnijim.

Rezultati će biti javno objavljeni, a anketa se može popuniti putem ovog formulara.

Anketa je anonimna i brzo se popunjava, a za bilo koja dodatna pitanja može se pisati na [email protected] ili putem LinkedIn-a.

Serbian Product Community već neko vreme organizacijom mitapa, konferencija, događaja i drugih edukativnih, stručnih, formalnih i neformalnih okupljanja povezuje i umrežava profesionalce koji se bave razvojem ili upravljanjem razvoja digitalnih proizvoda, sa ciljem da se ubrza i poboljša razvoj domaćeg ekosistema.