May 8, 2023 · Redakcija

O najnovijim tehnologijama u mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji na Paliću

Na trećoj ML konferenciji 19-20. maja u Paliću biće reči o ChatGPT, NLP, LLP, transformerima, Computer Vision, i mnogo čemu drugom.

Inspirahub će 19. i 20. maja na Paliću organizovati treću konferenciju o mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji. Konferencija će okupiti stručnjake i zainteresovane za najnovije tehnologije u oblastima obrade podataka, prirodnog jezika, recommender sistema, GPT-a, computer vision-a i drugih.

Na konferenciji će biti predstavljeni projekti, primeri, trendovi i iskustva u primeni ovih tehnologija:

“Fokus ovogodišnje konferencije će svakako biti mašinsko učenje, ali i veštačka inteligencija. Teme će obuhvatiti studiju slučaja koji se tiču obrade podataka (Dana Science i Big Dana), obrada prirodnog jezika, recommender sistemi, GPT, computer vision i druge aktuelne teme.

Odlučili smo se da zvanični jezik konferencije ove godine bude kompletno na engleskom jeziku iz razloga što postoji veliki broj stručnjaka koji su došli u Srbiju da rade iz inostranstva baš u ovim oblastima, od kojih će neki biti gosti predavači, ali isto tako i posetioci koji će moći da nauče nešto od naših predavača i da nastave da se usavršavaju u ovim oblastima”, rekao je Željko Crnjaković iz InspiraHub-a.

Pre konferencije, 18. maja, biće organizovana besplatna radionica za studente o osnovama mašinskog učenja uz podršku DataKolektiva, kao i otvoreni meetup za sve zainteresovane u Inspirahubu.

Prošle godine je konferenciju posetilo preko 130 ljudi sa preko 18 predavača. Ove godine se očekuje sličan uspeh. Program konferencije i spisak predavača možete naći na zvaničnom sajtu, a među predavačima su stručnjaci iz Etihad Airyways, Grid Dynamics, Inspira Grupe, Smartocto, Databruta, AdTech Holdinga i drugih firmi.

Karte za konferenciju su dostupne na linku.