September 18, 2023 · Redakcija

Domaći Outpost Chess uzeo 85.000€ investicije za digitalizaciju šaha

Platforma omogućava igračima, klubovima, organizacijama i drugim korisnicima da se povežu, učestvuju i plaćaju za razne šahovske događaje i usluge.

Outpost Chess, domaći startap koji digitalizuje šah, dobio je prvu anđeosku investiciju od 85.000 evra od grupe investitora koju je okupila Inicijativa Digitalna Srbija (DSI), prenosi Biznis.rs.

Među investitorima je i Dejan Joveljić, najbolji šahista fudbaler na svetu. Osim toga, Outpost Chess će dobiti i dodatnu podršku od Katapult akceleratora, koji će duplirati iznos investicije.

Platforma omogućava korisnicima da se povežu, učestvuju i plaćaju za razne šahovske događaje i usluge.

Platforma pruža svim korisnicima (igrači, klubovi, organizatori, sudije, treneri, itd.) priliku da se samostalno prezentuju na šahovskim profilima, povežu sa drugim korisnicima, lakše angažouju na bilo kom šahovskom događaju (turnir, klub, trening) i transparentno i sigurno izvrše različite novčane transakcije.

Lena Miladinović, generalna direktorka Outposta i sama mlada šahistkinja, rekla je za Biznis.rs da su uspeli da ubede investitore da im se pridruže u ovoj ranoj fazi i da planiraju da kompletiraju celu pre-seed rundu do kraja ove godine, kao i da paralelno rade na razvoju svoje ideje i platforme.

Podsetimo, Outpost Chess je u junu ove godine pobedio u finalu projekta Startup Shower koji organizuje Business Intelligence Institute i dobio bespovratnu finansijsku podršku od milion dinara, kao i poslovno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Srbiji.