October 30, 2022 · Redakcija

Otvorene prijave za besplatnu obuku u Pirotu za rad u IT sektoru

Pirotski ZIP centar za mlade raspisao je javni poziv, a rok za podnošenje prijava je 21. oktobar.

Pirotski ZIP centar za mlade raspisao je 18. oktobra javni poziv za obuku za rad u IT sektoru, koja će za sve polaznike biti besplatna. Planirano je da obuka počne u novembru, a biće realizovana tokom dva meseca u kompaniji Resolutes.

Kako je saopšteno, za obuku mogu da se prijave nezaposleni iz Pirota i okoline, koji poseduju osnovna znanja engleskog jezika i rada na računaru i imaju interesovanje za rad u IT sektoru.

Iz kompanije Resolutes kažu da su unajmljeni za koncipiranje programa pomenute obuke, ali i za njenu realizaciju. Naime, kako ističu naši sagovornici, više od 20 zaposlenih ove kompanije će tokom obuke mentorisati 10 polaznika. 

Takođe, predstavnici Resolutes-a naglašavaju da polaznici nisu u obavezi da rade za njih nakon obuke, ali da planiraju da zaposle pojedine, budući da im je neophodan novi kadar.

Rok za podnošenje prijava je 21. oktobar. Zainteresovani kandidati mogu da konkurišu putem elektronske pošte na mejl ZIP centra i uz prijavi priložiti svoj CV i motivaciono pismo ili u JOB info centru u Pirotu.