February 14, 2023 · Redakcija

Mitap posvećen motion capture tehnologijama, u Nišu 23. februara

Događaj je besplatan ali je potrebno prijaviti se, a postoji i mogućnost za organizovan prevoz iz Beograda.

Kako je najavljeno na sajtu SGA, u Nišu se organizuje mitap posvećen različitim motion capture tehnologijama.

Motion capture tehnologije postale su važan alat kako u razvoju igara tako i u drugim industrijama, a vremenom su se iskristalisala i rešenja koja su pristupačna manjim timovima i koja na različite načine mogu olakšati rad razvojnih timova.

Na mitapu će prisustvovati profesionalci i predavači iz gejming industrije (Mad Head Games), filmske industrije (Crater Studio), softverske industrije – razvoja mobilnih aplikacija i igara (Peaksel) i šire.

Predavači će govoriti upotrebama motion capture tehnologija u svakodnevnom radu i kako se implementiraju u razvojni pipeline. 

Biće reči o MoCap tehnologijama u mobilnim igrama, naročito o upotrebi Xsens odela u procesu animiranja karaktera u mobilnim video igrama. Tim kompanije Peaksel će pored svojih iskustava sa jednim dobrovoljcem iz publike predstaviti i sam proces animiranja.

Pored toga, biće reči o tome kako se Motion Capture odelo može koristiti za animaciju karaktera u filmskoj produkciji, kako Crater Studio razvija sistem u kom se korišćenje odela kombinuje sa MetaHuman Creator karakterima za filmsku produkciju, ali i o iskustvima u radu sa Motion Capture tehnologijom na AA projektima u Mad Head Games-u, i još toga drugog.

Mitap se održava u Nišu, u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, od 17h. Događaj je besplatan ali je potrebno prijaviti se, a postoji i mogućnost za organizovan prevoz iz Beograda. 

Više informacija o predavačima, kao i link za prijavu mogu se videti na sledećem linku.