September 2, 2022 · Redakcija

Mistral Technologies postaje deo HTEC grupacije

HTEC Group, koja strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu, sada broji preko 2.000 stručnjaka na globalnom nivou.

Mistral Technologies, jedna od većih kompanija za softversko inženjerstvo u Bosni i Hercegovini, preuzeta je početkom ovog meseca od strane HTEC Group, koja pruža usluge konsaltinga, softverskog inženjerstva i razvoja digitalnih proizvoda.

Kako se navodi, sa pridruživanjem Mistrala, HTEC Group je sa skoro 600 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije, postala najveća tehnološka kompanija u BiH.

Osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo objasnio je da je ova akvizicija deo cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu.

„Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija. Veoma sam srećan što mogu da objavim akviziciju Mistrala, kompanije sa strašću, liderstvom, inženjerskom izvrsnošću i vrednostima, sličnim našima”, rekao je Čabrilo.

Kako je istaknuto u zvaničnom saopštenju, u narednom periodu će kompanije zajedno da rade na tome da kroz partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju. Takođe im je cilj i obezbeđivanje prilika još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere. 

Prema rečima Merseda Čamdžića, osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral, odluka da postanu deo HTEC je doneta da bi se omogućilo talentima da rade na globalno najizazovnijim inžinjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj.

„Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Group podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste. Iako imamo dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata, spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Group,” istakao je Čamdžić.

Inače, HTEC Group je osnovana 2008. godine u Beogradu, a sedište ima u San Francisku, kao i lokalna predstavništva u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Zapadnoj Evropi, te brojne tehnološko-razvojne centre širom Jugoistočne Evrope.

Podsetimo, u januaru 2021. HTEC je kupio beogradski Konstrukt, kompaniju za strategiju i dizajn proizvoda, a u avgustu 2020. godine i novosadski Execom, koji se takođe bavi pružanjem softverskih usluga.