March 1, 2023 · Redakcija

Domaći Mily Technologies uzeo milion € investicije za razvoj softvera za optimizaciju dostave

Klijenti su im već neke od najvećih kurirskih kompanija u regionu, a investicija će pomoći da nastave širenje.

Domaći startap Mily Technologies, koji nudi softver za optimizaciju dostave, obezbedio je finansiranje u iznosu od milion evra, u okviru pre-seed runde koju je vodio South Central Ventures fond, uz podršku Katapult Acceleratora, prenosi Recursive.

Startap su u januaru 2021. u Beogradu osnovali Miloš Zlatković i Aleksandar Buha, da bi godinu dana kasnije otvorili i predstavništvo u Nemačkoj, sa sedištem u Minhenu. 

Kako se navodi, finansiranje će im pomoći da se dalje razvijaju širom Evrope, da znatno prošire tim zaposlenih, i da tim putem dođu do novih talenata i ekspertize koja može da im pomogne da se izdiferenciraju na tržištu.

Izazovi poslovanja u sektoru dostave paketa (fluktuacija radne snage, obima pošiljki, raznorazni problemi u tzv. last-mile delu) zahtevaju pravovremene informacije i obradu podataka, a Mily Technologies pruža analitičke alate koji korisnicima pomažu da uvide nepravilnosti, analiziraju performanse i donose efikasne odluke u promenljivom okruženju.

Njihovi klijenti danas su neke od najvećih kurirskih kompanija u regionu Balkana, ali kompanija pokazuje apetit za dalji razvoj:

Činjenica da smo novi u industriji primorala nas je da postavljamo mnogobrojna pitanja, kako bismo bolje razumeli okruženje. Upravo takav pristup nas je doveo do stvaranja jedinstvenog rešenja na tržištu. Tokom poslednje dve godine, prikupili smo obilje informacija i ideja od naših kupaca i partnera i verujemo da je došlo vreme da se ubrzamo — kaže generalni direktor i suosnivač Miloš Zlatković.