February 13, 2023 · Redakcija

Merkle širi poslovanje u Srbiji, otvara kancelariju u Novom Sadu

Merkle planira da zaposli veliki broj IT stručnjaka koji će birati između remote rada ili rada iz kancelarija poput novosadske.

Merkle, koji u Srbiji posluje od 2021. godine, već ima kancelariju u Beogradu, a kancelarija u Novom Sadu biće smeštena u okviru poslovne zgrade Startit, prenosi Tanjug.

Kako je najavljeno iz kompanije, Merkle ima u planu da u Srbiji zapošljava veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT industrije kao što su Media Implementation Specialist, IT Program Manager, Python Developer, QA Automation Engineer:

Za sada, u novoj kancelariji će biti 15 zaposlenih, ali naravno da nam je želja da se još širimo. Novosadski Startit je i idealno mesto za početak, jer smo ovde baš među svojima – programerima, dizajnerima, e-commerce stručnjacima i drugim ljudima iz iste i bliskih industrija – rekao je izvršni direktor kompanije u Srbiji Ivan Isailović.

Biznis strategija kompanije podrazumeva senior inženjere sa iskustvom u okviru CX patformi (Sitecore, Adobe, SAP, Magnoila, i drugi). Pored toga, planira se razvoj i Salesforce i Drupal timova, kao i sektora za konfiguracije i analitiku, zaključuje Isailović.

Merkle na globalnom nivou zapošljava oko 1200 ljudi, a tokom 2022. godine, kompanija je proširila broj zaposlenih u Srbiji sa 130 na skoro 200. Kako su u pitanju remote pozicije, zaposleni mogu birati odakle će raditi, ali će od sada moći da biraju i poslovni prostor u Novom Sadu.