May 17, 2023 · Redakcija

LLM/GPT meetup u Beogradu u utorak 23. maja u Startitu

Teme mitapa biće #GPTCofounder, produktivnost i modeli za srpski jezik – ulaz je slobodan za sve korisnike aplikacije Zajednica.

U Beogradu u Savskoj 5 u utorak 23. maja od 18:00 se organizuje praktičan meetup na kome će biti prikazano nekoliko primena Open AI-jevih GPT modela za pravljenje novih biznisa, unapređenje postojećeg softvera i slično.

Prisustvo je besplatno, ali uslov je nalog na aplikaciji Zajednica.

Kome je namenjen događaj

Namena okupljanja i programa je da se IT profesionalcima prikažu različiti primeri korišćenje GPT-ja u produktivnosti, programiranju i građenju proizvoda.

Proizvodi i prakse će se demonstrirati neposredno, bez prezentacije, uz interakciju sa publikom.

Sadržaj će oscilirati u pogledu kompleksnosti, delovi ili celost programa može biti prenapredna ili prejednostavna u zavisnosti od vašeg dosadašnjeg iskustva; pogledajte opise prezentacija da procenite da li bi vam program bio koristan.

Program

Slobodan Stojanović, preduzetnik i inženjer, će nam predstaviti rad na svom projektu #CofounderGPT, sa fokusom na tehničke aspekte izrade proizvoda.

Milan Krstić, inženjer i preduzetnik, koga smo slušali na prethodnom meetupu (pogledajte video) će predstaviti nastavak svog rada, eksperimentišući kako ChatGPT može da podigne produktivnost u svakodnevnom programiranju.

Slobodan Marković, konsultant i aktivista, će predstaviti inicijativu za izradu kvalitetnih datasetova za finetuning modela kako bi bolje radili za srpski jezik.

Ukoliko želite da prijavite sebe ili nekoga koga poznajete kao predavača za ovaj ili neki naredni događaj ovog tipa, javite nam se na zajednica@startit.rs.

Kako se prijaviti

Prisustvo na događaju je besplatno za sve korisnike aplikacije Zajednica (iOSAndroidweb) koji je moraju pokazati na svom uređaju na ulazu. Molimo vas da se za događaj prijavite tako što ćete na aplikaciji upvote-ovati ovaj post. Ukoliko nemate nalog pitajte nekoga iz vašeg okruženja ili nam pišite na ovaj mejl.

LLM Hakaton

Pored ovog mitapa posvećenom LLM tehnologijama, u Startitu se organizuje i veliki LLM hakaton početkom juna. Prijave za hakaton otvorene su do 25. maja, a više informacija dostupno je na linku.