October 20, 2022 · Redakcija

Kripto-menjačnica Binance širi svoje poslovanje na srpsko tržište

Korisnicima Binance-a stigao je e-mail u kom su obavešteni da je menjačnica otvorila grupu na Telegramu isključivo za srpsko tržište.

Kako mediji javljaju, najveća kripto berza u svetu Binance pokrenula je grupu na Telegramu namenjenu isključivo za naše tržište, a administratori grupe su, nakon pokrenute diskusije od strane članova o tome da li Binance dolazi ili ne, napisali da je istina da šire svoje poslovanje na Srbiju.

Podsećanja radi, pomenutu kripto berzu osnovao je developer Čengpeng Žao, poznatiji kao CZ, 2017. godine u Kini. Nakon što su kineske vlasti krenule sa tvrdom regulacijom kripto sektora, u septembru iste godine sedište Binance-a je preseljeno u Japan. 

Samo godinu dana od osnivanja, Binance je postao najveća kripto-menjačnica na globalnom nivou, kada se posmatra dnevni obim trgovanja kriptovalutama. Tokom 2021. godine probila je rekord baš u broju transakcija na dnevnom nivou i to sumom od 76 milijardi dolara.

Binance je tokom svog poslovanja pokrenuo dve kriptovalute – Binance Coin (BNB) i BinanceUSD (BUSD). Prema podacima koje je objavio CoinMarketCap, 2021. godine je BNB rangiran kao kriptovaluta sa trećom najvećom tržišnom kapitalizacijom, zauzimajući mesto iza Bitcoina i Ethereum-a.