September 29, 2022 · Redakcija

Konferencija „Startap – stani na crtu” 10. oktobra u Beogradu

Udruženje Red Press i Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj organizuju konferenciju „Startap – stani na crtu” s ciljem promocije tehnoloških inovacija.

Jednodnevna konferencija „Startap – stani na crtu”, koju organizuje Udruženje Red Press pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, biće održana u ponedeljak, 10. oktobra, u hotelu Hilton u Beogradu.

Kako je najavljeno, konferenciju će otvoriti ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije, dr Nenad Popović, i predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji, Dejan Šuvakov. 

Među učesnicima će, između ostalog, biti i više od 80 predstavnika regionalnih startap centara, preduzetnika i onih koji to žele da postanu, predstavnika institucija, studenata i medija.

Tokom konferencije će, kroz dve panel diskusije, prezentacije i primere uspešne prakse, biti reči o inovativnim proizvodima, primeni novih tehnologija, digitalnih kanala komunikacije u skladu sa savremenim trendovima u poslovanju, kao i o finansiranju, globalnoj poziciji Srbije i jačanju njenih inovacionih kapaciteta. 

Neki od najavljenih govornika su: Željko Tomić (IT kompanija OSA), Rade Rakočević (direktor Sensal capital), Vukašin Stojkov (suosnivač Udruženja SEE ICT), Petar Vukotić (predstavnik Regionalnog inovacionog startup centra Užice), Stefan Đoković (predstavnik startapa Klik), Zoja Kukić (suosnivačica startapa Bracelet Maker) i drugi.

Prema zvaničnom saopštenju, pored promocije tehnoloških inovacija i startap preduzetništva, događaj ima za cilj i međusobno povezivanje budućih preduzetnika i investitora, razmenu informacija i iskustava, informisanje javnosti i podizanje svesti privrednih subjekata, posebno mladih, o mogućnostima za pokretanje startapa, te sistemskim merama koje sprovodi Vlada Republike Srbije.