October 20, 2022 · Redakcija

IT konferencija Geekstone 2.0 u Novom Sadu 27. oktobra

U okviru konferencije, publika će imati priliku da čuje dva strana predavača, Gerija Ridža (Garry Ridge) i Marka Simena (Mark Seemann), kao i domaće stručnjake.

Geekstone, nevladina organizacija posvećena okupljanju programera s ciljem olakšavanja razmene znanja, iskustava i ideja u vezi sa programiranjem, organizuje 27. oktobra u Novom Sadu IT konferenciju Geekstone 2.0.

Prema saopštenim informacijama, konferencija ima za cilj da podrži i podstakne razvoj domaće IT industrije kroz zajedničko učenje i deljenje znanja o aktuelnim tehničkim temama.

U okviru Geekstone konferencije, publika će imati priliku da čuje dva strana stručnjaka, Gerija Ridža (Garry Ridge), predsednika i izvršnog direktora kompanije WD-40 i vanrednog profesora na Univerzitetu u San Dijegu, kao i Marka Simena (Mark Seemann), konsultanta, autora knjige Dependency Injection i osnivača AutoFixture-a.

Među predavačima će biti i domaćih stručnjaka, te će prisutni moći da čuju i Zorana Horvata, softver arhitektu i IT konsultanta, Miroslava Živkovića, partnera i trening direktora u kompaniji Methodes, ali i Slavka Salontajia, softver inženjera u kompaniji Vega IT.

Kako se ističe, stručnjaci iz IT zajednice takođe imaju priliku da prijave svoja predavanja, a neposredno pred početak događaja biće objavljen predavač koji će učestvovati na ovogodišnjoj konferenciji.

Ovaj Geekstone događaj počinje 27. oktobra u novosadskoj Areni Cineplex u 16 časova. Više informacija o samom programu, temama i predavačima mogu se pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.

Podsetimo, prva Geekstone konferencija realizovana je 2015. godine, a istoimena nevladina organizacija koja stoji iza nje organizovala je tokom svog postojanja više besplatnih mini konferencija po Srbiji i preko 20 meetup događaja i radionica.