November 21, 2022 · Redakcija

Deseta konferencija Belgrade Venture Forum od 28. do 30. novembra u Beogradu

Za razliku od prošle, ovogodišnja konferencija podrazumeva fizička okupljanja, ali obuhvata i pojedine hibridne elemente.

Belgrade Venture Forum je prošle godine u online izdanju okupio poznata svetska imena, kao što su Jozef Lubin (Joseph Lubin), direktor kompanije Consensys, te Kit Strajer (Keith Strier), potepredsednik kompanije NVIDIA. Ipak, ovogodišnja konferencija podrazumeva fizička okupljanja, a kako je najavljeno, obuhvata i pojedine hibridne elemente. BgVF traje od 28. do 30. novembra.

Prema informacijama koje su saopštene, tokom događaja će se nekoliko novih fondova koji su se pojavili u domaćem startap ekosistemu u prethodnih godinu dana, pored desetine svojih kolega iz inostranstva, predstaviti startapima i publici. Takođe, predstavnici pomenutih fondova će biti deo investicionih žirija, te će ocenjivati i davati feedback startpima iz šireg regiona koji učestvuju.

Kako je saopšteno, program ovogodišnje Belgrade Venture Forum konferencije sastoji se od tri segmenta:

  • Prekogranične investicije i žensko preduzetništvo (Cross Border innovation and Women Entrepreneurship)
  • Virtualna revolucija Web3 sveta (Virtual revolution – Web3 world)
  • Inovacije koje menjaju naš život: AgTech, BioTech, MedTech (Innovation that changed our lives: AgTech, BioTech, MedTech)

Tokom prvog dana, poslovni anđeli iz Norveške, Mađarske, Rumunije, Srbije i Moldavije diskutovaće o ženskom preduzetništvu, investicijama u preduzetnice, kao i o prekograničnoj saradnji, odnosno o tome kako povezati naše mreže i povećati vidljivost preduzetnica na međunarodnoj sceni. Takođe, istakunto je na zvaničnom sajtu konferencije da prvi dan obuhvata i praktičnu obuku norveških biznis anđela. 

Drugog dana će u fokusu biti virtuelna revolucija i web3 svet, te će, kako je saopšteno, Investitori, preduzetnici i tehnološki lideri koji definišu pravac razvoja industrije govoriti o tome kuda ide Web3 i kako dalje razviti ovaj ekosistem.

Prema dostupnim informacijama, treći dan konferencije podrazumeva diskusiju o inovativnim tehnologijama koje menjaju naše živote iz dana u dan, te transformišu načine na koji se hranimo, lečimo, krećemo i sl.

Pored toga, sva tri dana obuhvataju startap pitcheve i predstavljanja investitora, kao i networking, odnosno priliku da učesnici razmene ideje i dogovaraju buduće saradnje. Prijava za pitcheve pred investitorima traje do 10. novembra na zvaničnom sajtu Belgrade Venture Foruma.