March 29, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za četvrti humanitarni turnir CS:GO, trenutni fond 1,4 miliona dinara

Prošle godine je 2,2 miliona dinara uručeno porodilištu u Priboju, a publika će ponovo glasati za porodilište kome će se uručiti prikupljena sredstva.

Četvrti po redu HIT turnir, humanitarno takmičenje u CS:GO, ove godine održava se od 03. do 06. aprila. Učešće je besplatno, a sve domaće IT kompanije mogu prijaviti najviše do 3 tima i donirati željeni novčani iznos u zajednički fond.

Građani su svojim glasovima, kroz javnu i anonimnu anketu prošle godine odabrali jedno od 58 domaćih porodilišta kojem će biti uručena donacija HIT turnira.

Prošle godine prikupljeno je 2,2 miliona dinara, od čega je million dinara donirala kompanija Quantox Technology. Kako se navodi u saopštenju, prošlogodišnji fond uručen je porodilištu u Priboju za potrebnu medicinsku opremu i aparate.

 

Inspirisani prošlogodišnjim uspehom turnira, i ove godine će prikupjena sredstva turnira biti upućena nekom od srpskih porodilišta.

Podsetimo, HIT CS:GO je Counter Strike turnir humanitarnog karaktera, a ovo je četvrto po redu okupljanje gejmera, gde se svake godine takmiče desetine timova iz IT kompanija širom Srbije. Na prvom turiru sakupljeno je preko 3 miliona dinara. Trenutni fond iznosi 1,4 miliona dinara uz 10 timova koji se takmiče.

Više informacija o pravilima turnira, kao i prijava, mogu se naći na zvaničnoj stranici. Organizovan je i prenos mečeva, i link za stream će se naći na istom sajtu.