February 17, 2023 · Redakcija

„Highwater” Demagog studija biće prva domaća igra na Netflix Games

Nastavak Golf Club: Wasteland se se očekuje u novembru, dok za prequel Highwater za sada nema preciznijih informacija.

Highwater je prequel igre Golf Club: Wasteland, koja je proslavila domaći razvojni tim Demagog. Sada, kako prenosi SGA, Demagog studio je potpisao ugovor sa Netflixom, po kom će mobilna verzija ove igre biti ekskluzivno dostupna na Netflix Games.

U pitanju je prvi slučaj da se neka domaća igra nađe na Netflix Games, servisu namenjenom mobilnim igrama koji je striming gigant Netflix pokrenuo 2021. godine.

Kako se navodi, Highwater će biti i grafički i mehanički zahtevnija igra, budući da je smeštena u 3D okruženje poplavljenog sveta, sa skoro sto likova i turn-based borbom. Pored toga, igru će karakterisati iste odlike koje su proslavile prethodni naslov studija, sa pretečom Radio Nostalgija sa Marsa, kao i drugim vizuelnim i narativnim elementima.

Pored ovih promena, Demagog je promenio i izdavača, pa Untold Tales promoviše Golf Club: WastelandThe Cub, dok je Rogue Games zadužen za Highwater.

Podsetimo, Demagog Studio debitovao je igrom Golf Club: Wasteland, golf simulatorom smeštenim u post-apokaliptični svet, koji je pobrao pohvale kritike pre svega zbog umešnosti s kojom je igračima predstavljen svet igre, i zbog Radija Nostalgija, koji je na inovativni način dočarao atmosferu igre.

Kako je za SGA izjavio i Igor Simić, CEO i kreativni direktor Demagog studija, po svoj prilici u samom Netflixu izgleda postoji jako interesovanje oko igre, naročito oko emocija igra izaziva, što je doprinelo i samom dogovoru.

Studio je tokom prošle godine najavio nastavak The Cub, koji se očekuje u novembru, dok za datum izlaženja Highwater-a za sada nema preciznijih informacija.