October 16, 2023 · Redakcija

11 domaćih IT kompanija na vodećem tehnološkom sajmu u Dubaiju

Na nacionalnom štandu Srbije domaće IT kompanije će prikazati svoje proizvode i usluge i uspostaviti kontakte sa potencijalnim partnerima i klijentima.

Od 16. do 20. oktobra 2023. godine, u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, održava se međunarodni tehnološki sajam „GITEX GLOBAL” 2023, na kome će učestvovati i srpski IT sektor, saopštila je Privredna komora Srbije.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije su organizatori nacionalnog štanda Srbije, koji će biti smešten u hali broj 24, gde će se ovom prilikom predstaviti 11 domaćih IT kompanija, pod sloganom „Think Tech choose Serbia”.

Kako se navodi, na nacionalnom štandu će domaće kompanije iz IT sektora imati priliku da prikažu svoje proizvodne programe, koji obuhvataju različite oblasti informacionih tehnologija, kao što su softverski razvoj, veštačka inteligencija, IoT, blokčejn, sajber bezbednost i druge.

Cilj nastupa na sajmu je da se srpski IT sektor promoviše na međunarodnom tržištu, kao i da se uspostave ili unaprede poslovni odnosi sa potencijalnim partnerima i klijentima.

Sajam „GITEX GLOBAL” 2023 je najveći i najinkluzivniji tehnološki događaj na svetu, koji okuplja vodeće svetske kompanije i stručnjake iz oblasti inovacija, navodi se u saopštenju. Ovo je 43. izdanje sajma, koje sledi nakon rekordnog izdanja 2022. godine, kada je sajam privukao preko 170.000 posetilaca iz više od 170 zemalja.

Podsetimo, Srbija se na sajmu GITEX 2021. godine predstavila pod brendom Srbija stvara tehnologiju (Serbia creates tech), a u okviru EXPO 2020 Dubai. Tada je od 6 domaćih startapa troje prošlo u polufinale takmičenja „Supernova izazov” – Joberty Technologies, Kredium i Deap Blue Sea, a Joberty Technologies odneo je pobedu u konkurenciji od preko 750  startapa iz celog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara u kategoriji Marketing Technology.