September 22, 2022 · Redakcija

Na Gamescomu predstavljen trailer za Scars Above, naučno-fantastičnu igru napravljenu u Srbiji

Tokom ceremonije otvaranja jedne od najvećih gejming konferencija u svetu Gamescom, predstavljan je trailer za Scars Above, naučno-fantastičnu video igru napravljenu u Srbiji.

Na ceremoji otvaranja Gamescoma, jedne od najvećih gejming konferencija u svetu, u nemačkom gradu Kelnu, krajem avgusta je predstavljen trailer za Scars Above, video igru napravljenu u Srbiji.

Kako je saopštio srpski gejming studio Mad Head Games, koji stoji iza pomenute naučno-fantastično akcione igre, Scars Above je već neko vreme u razvoju. Prvobitno je planirano da izađe tokom 2022. godine, međutim, datum je pomeren, te je najavljeno da će ipak izaći početkom 2023. godine za PC, PS4, PS5, i Xbox Series X/S.

Prema dostupnim informacijama, izdavač je Plaion, prethodno poznat pod imenom Koch Media, koji će Scars Above lansirati pod svojim ogrankom Prime Matter.

Što se tiče premise, poznato je da igra počinje nakon što ljudi primete da u Zemljinoj orbiti lebdi gigantska misteriozna struktura piramidalnog oblika, koju imenuju Metahedron, sumnjajući da se pojavila neka vrsta vanzemaljske rase koja preti planeti. SCAR (Sentient Contact Assessment and Response team), odnosno specijalni tim naučnika i inženjera, poslat je da istraži ovu čudnu pojavu. Kako se dalje navodi, stvari ne idu po planu, te Metahedron šalje pripadnike tima na misterioznu vanzemaljsku planetu, prkoseći zakonima fizike. 

Glavna junakinja ove igre jeste članica SCAR-a, doktorka po imenu Kate Ward. Ona se budi sama i ošamućena u čudnom, neprijateljskom okruženju, te kreće da traži svoju posadu, nastojeći da sazna šta se dogodilo. Iako Kate nije vojnik, već naučnik i astronaut, snalažljiva je i odlučna da preživi, koristeći kombinaciju dalekometnog oružja, raznoraznih uređaja, potrošnog materijala i sl. Cilj Scars Above je da igrači istraže vanzemaljski svet, pronađu nestalu posadu i otkriju tajne egzoplanete.

Kreativni direktor pomenute igre Ivan Zorkić je prošle godine u intervjuu za Game Rant opisao Scars Above kao mešavinu filma Alien i Alise u zemlji čuda. 

„Tonovi i nisu toliko drastično različiti kada razmislite o tome; dobro idu zajedno – osećaj čuđenja i osećaj užasa, prepleteni. Mislim da je to, zapravo, veliki deo ljudske prirode – biti uplašen, ali ne i pobeđen strahom u potrazi za odgovorima. I to je ono o čemu se radi u Scars Above”, objasnio je Zorkić.

Inače, Mad Head Games je osnovan 2011. godine. Jedan je od pionira razvoja video igara u zemlji, a do sada je izdao čak 66 njih. Tokom 2020. godine akviziran je od strane studija Saber Interactive, koji posluje u okviru Embracer Group. Od tada je posvećen isključivo razvoju akcionih igara za kompjutere i konzole. Pored Beograda, Mad Head Games ima kancelarije u Novom Sadu i Sarajevu, te oko 150 zaposlenih.