February 27, 2023 · Redakcija

Otvorene prijave za Gamers never sleep hakaton namenjen srednjoškolcima

Glavna nagrada iznosi 1000€ za troškove studija, uz druge nagrade partnera. Prijave traju do 1. marta.

Otvorene su prijave za Gamers never sleep hakaton namenjen srednjoškolcima koje interesuje gejming i pravljenje igara.

Hackathon će se održati na Univerzitetu Metropolitan, na dve lokacije u Beogradu i Nišu, u subotu, 4. marta, i nedelju, 5. marta. Početak događaja je 4. marta u 14h.

Kako se navodi, iskustvo u kreiranju video igara nije neophodno, jer će učesnici imati podršku tokom celog događaja. Glavna nagrada je 1000€ za studije na Univerzitetu Metropolitan, kao i druge vredne nagrade UM partnera.

Na početku hakatona biće održane radionice na kojima će učesnici imati priliku da nauče osnove kreiranja video igara – „Napravi svoju prvu video igru”, kao i radionica koja će im pomoći da svoje rešenje što bolje prezentuju pred žirijem- „Kako najbolje prezentovati ideju”.

Svi takmičari će na samom događaju doiti gejmerski izazov, a svim timovima će na raspolaganju sve vreme biti mentori sa MET-a, koji će im pružati neophodnu podršku i olakšavati sticanje novih znanja tokom trajanja celog takmičenja. 

Prijave su otvorene za timove, ali i za pojedince, kojima će Univezitet Metropolitan dodeliti tim sa kojim će raditi. Svi timovi provešće 24h na Univerzitetu Metropolitan gde će imati obezbeđenu opremu i fun room, prostor za zabavu i odmor, kao i hranu i piće.

Prijave traju do 1. marta, a više informacija kao i forma za prijavu mogu se naći na sledećem linku.