April 28, 2023 · Redakcija

Finansiranje startapa iz Srbije — uživo događaj 9. maja u Novom Sadu

Founders institut organizuje uživo događaj na temu finansiranja startapa iz Srbije, u prostorijama Poslovnog inkubatora u Novom Sadu, 9. maja od 18h-20h.

Founders institut organizuje uživo događaj na temu finansiranja startapa iz Srbije, u prostorijama Poslovnog inkubatora u Novom Sadu, 9. maja od 18h-20h.

Na mitapu će biti reči o tome kako startapi funkcionišu, šta treba učiniti pri prikupljanju sredstava, i gde ih dobiti. Neke od glavnih tema su:

 • Ključni pokazatelji i preduslovi za prikupljanje sredstava i anatomija kompanije koja se može finansirati
 • Kako da postanete privlačniji investitorima
 • Kako iskoristiti EU projekte i grantove
 • Kako se sastati i raditi sa različitim izvorima kapitala, kao što su prijatelji i porodica, anđeli investitori, rizični kapitalisti, vladini grantovi i zajmovi i još mnogo toga.

Na panel diskusiji učestvovaće preduzetnici koji su uspešno prikupili investicije, kao i investitori koji aktivno finansiraju startape:

 1. Drago Gverić, CEO @ Innovation Center Banja Luka
 2. Dušan Karan, Enterprise acceleration consultant @ Innovation Fund
 3. Saša Popović, Co-Founder and CEO @ Vega IT
 4. Tamara Čolić Milosavljević, Co-Director @ Founder Institute Serbia
 5. Sanja Brdar, co-founder @ Cropt

Kako se navodi, panel dskusija predstavlja priliku da se čuju saveti stručnjaka, šta investitori traže, kako funkcioniše kapital i koje zamke treba izbegavati.

Agenda:

 1. Dobrodošlica i druženje
 2. Razgovori preduzetnika koji su prikupili kapital i investitora koji finansiraju startape
 3. Q&A
 4. Informacije o Founders institutu
 5. Diskusija i networking

Svako ko razmišlja o prikupljanju novca za svoj startap, želi da razume kako funkcioniše prikupljanje sredstava za preduzeća i proizvode u ranoj fazi, ili ih interesuje prikupljanje sredstava od anđeoskih investitora, rizičnog kapitala, donatorskih grantova ili državnih grantova, može da se prijavi na događaj na ovom linku.