April 18, 2023 · Redakcija

Prvi Fem health-tech forum o ženskom zdravlju u Beogradu

Prijave za događaj su još uvek otvorene, a forum će se održati 27. marta u Startit Centru Beograd.

U Starit centru Beograd 27. aprila biće održan Fem health-tech forum, koji organizuje AFA (All for All). Forum će okupiti svetske stručnjake iz različitih oblasti koji će govoriti o tome kako očuvati vitalnost i dugovečnost žena, koje žive duže od muškaraca, ali imaju manje kvalitetnih godina zdravlja.

Na forumu će učestvovati naučnici, inovatori i stručnjaci iz zemlje i inostranstva, među kojima su prof. dr Svetlana Vujović, načelnica Nacionalnog centra za infertilitet i endokrinologiju KCS, dr Staša Stanković sa Kembridž univerziteta, dr Ivana Kostić sa Svetske banke, Mihal Lebental Anderson iz izraelskog startap studija Impact 51, Ana Govedarica iz Roche d.o.o, Marijana Vasilesku iz MediGroup, dr Vesna Danilovac, psihoterapeut, kouč i edukator, Tijana Nikolić, rekorderka u ronjenju na dah i drugi.

Forum će pokriti sledeće teme: rana dijagnostika i skrining karcinoma dojke (u skladu sa nacionalnom kampanjom „Rak je izlečiv”), prevencija i lečenje raka dojke, grlića materice i jajnika, smanjenje rasta raka pluća kod žena. 

Biće reči i o reproduktivnom zdravlju, biološkom satu, hormonskom disbalansu i njegovim posledicama, neplodnosti, vantelesnoj oplodnji i menopauzi. Deo programa će biti posvećen autoimunim bolestima koje u 78% slučajeva pogađaju žene, kao i pogrešnoj dijagnozi srčanog udara kod žena koja je 50% češća nego kod muškaraca. 

Takođe će se govoriti o mentalnom zdravlju žena nakon COVID 19 pandemije, zdravom načinu razmišljanja i života za dugovečnost, kao i novim tendencijama u medicinskim tehnologijama i biotehnologijama.

Za učešće na forumu potrebno je poslati prijavu na office@afa.co.rs. Više informacija možete naći na linku.