May 23, 2023 · Redakcija

Epic Games i 3Lateral otvaraju novi kreativni prostor u Novom Sadu

Novi prostor nalazi se u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu i donosi mogućnosti za saradnju sa lokalnim istraživačima, kreatorima i edukatorima.

U Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, kompanije Epic Games i 3Lateral su predstavile svoj novi prostor koji će biti mesto saradnje i edukacije za lokalne kreatore, istraživače i edukatore.

Kako se navodi u saopštenju, u ovom prostoru će raditi 3Lateral tim koji se bavi istraživanjem i razvojem u oblasti digitalnih ljudi, kao i MetaHuman tehnologija koje omogućavaju kreiranje i animiranje realističnih digitalnih karaktera. 

Pored pružanja novog radnog okruženja, kreativni prostor nudi priliku za održavanje drugih vrsta događaja. U amfiteatru koji prima 220 ljudi održavaće se tematski skupovi i predavanja o najnovijim dostignućima iz Epic Games ekosistema, a pored toga će se održavati i različiti trening programi koji će upoznati učesnike sa Unreal Engine-om, jednim od najnaprednijih alata za stvaranje interaktivnih iskustava i digitalnih svetova, kao i sa Fortnite Creative alatima koji omogućavaju dizajniranje, razvoj i plasiranje igara direktno u Fortnite-u. 

„Otvaranjem vrata novog prostora u Novom Sadu želimo da doprinesemo jačanju zajednice kreativaca, programera, istraživača i inovatora. Zajedno ćemo učiti kako da kreiramo i animiramo uverljive digitalne karaktere, koristimo Unreal Engine za stvaranje interaktivnih iskustava i digitalnih svetova, da dizajniramo, razvijamo i plasiramo igre direktno u Fortnite-u kroz upotrebu inovativnih alata. Uzbuđeni smo jer verujemo da ćemo svedočiti udruživanju srpske kreativne zajednice i zajedničkom doprinosu 3D industriji u Evropi, a i šire”, izjavio je Adam Kovač, Solution Specialist u kompaniji 3Lateral, na događaju organizovanom povodom otvaranja novog prostora.

Ovom prilikom, najavljena su i dva programa za obuku: Unreal Fellowship: Storytelling za iskusne kreatore koji žele da unaprede svoje veštine kroz real-time tehnologije i Unreal Engine, i Fortnite Creative Fundamentals za početnike, studente i gejmere koji žele da nauče kako da kreiraju video igre i interaktivna iskustva koristeći Fortnite Creative alate. Prijave za letnji program su otvorene do 30. maja.

Više detalja o projektu može се pronaći na Epic Games Novi Sad ArtStation profilu.